Voetbal 2de provinciale A SK Bellem 3 - FC Poesele 3

Wouter D’Hoedt is tevreden met de prestatie van zijn SK Bellem, maar teleurgesteld in resultaat tegen FC Poesele: “Er zat meer in dan gelijkspel”

Garon Van Loocke krijgt het zwaar te verduren tegen bezoekers Sander Maenhout en Ruben Welvaert. © Marc Van Hecke

Bellem -

SK Bellem en FC Poesele deelden de punten na een gelijkspel met veel doelpunten. Het werd er 3-3.

Johan Polet

Het begon echter goed voor de thuisploeg. Garon Van Loocke trapte vroeg in de wedstrijd de Bellemaars op voorsprong. Een half uur konden ze genieten van de voorsprong, tot Jari Feys de gelijkmaker tegen de netten duwde. Kort voor de rust zette Ruben Welvaert FC Poesele op een 1-2 voorsprong, na een (lichte) strafschop voor hands. SK Bellem klom op het uur via een treffer van Bjorn De Volder op gelijke hoogte, maar incasseerde via invaller Robben Verheye een derde treffer. In het slotkwartier kreeg ook de ploeg van coach Kenneth De Meester zijn strafschop, na een gelijkaardige fase van de eerste helft. Aanvoerder Wouter D’Hoedt ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg en sleepte voor de thuisploeg alsnog een punt uit de brand. In de slotminuut werd een doelpunt van FC Poesele nog terecht afgekeurd na een overtreding op doelman Janosh De Craene. Beide teams schieten na dit gelijkspel niet veel op in het klassement.

“Ik ben tevreden over onze prestatie, maar er zat voor ons meer in dan een puntendeling”, meent aanvoerder D’Hoedt, die dinsdag zijn 34ste verjaardag viert. “We hebben hard moeten werken om tweemaal een achterstand uit te vegen. We kregen in de slotfase een door de bezoekers aangevochten strafschop. Ik heb de fase niet goed gezien, maar een speler van FC Poesele werd bestraft voor handspel. Het was een lichte penalty maar dit gold ook voor de elfmeter waarmee zij op een 1-2 voorsprong komen.”

“Het was mijn eerste doelpunt in deze campagne”, vervolgt de aanvoerder van de thuisploeg. “We misten vorig seizoen veel penalty’s, waardoor niemand echt stond te springen om vanaf elf meter te trappen. Als aanvoerder moet je dan je verantwoordelijkheid opnemen. Ik speel nu hoger op het veld dan onder de vorige coach en hoop er op korte termijn nog enkele treffers bij te doen. We trekken zaterdag (3/12) naar mijn ex-ploeg SK Maldegem. Zij staan maar een plek lager, en dat op slechts 1 punt. Het wordt voor mij een speciale wedstrijd, maar we gaan er alles aan doen om tegen een rechtstreekse concurrent de drie punten mee naar huis te nemen. We hebben zeker voldoende kwaliteiten en voetballend vermogen om het behoud te verzekeren.”

“Onze nieuwe T1 legde in de voorbije weken vooral de nadruk op het fysieke aspect. Hij hamert op veel beweging en looplijnen waarvoor men conditioneel in orde moet zijn. Er steekt veel drive in de ploeg, wat de beste basis is voor goede resultaten”, besluit D’Hoedt.

Ook FC Poesele niet tevreden met gelijkspel

Niet alleen bij de thuisploeg waren ze ontgoocheld met het resultaat. Ook bij Poesele horen we hetzelfde geluid: “Ik ben niet tevreden met dit gelijkspel”, aldus de 28-jarige Ruben Welvaert. Hij scoorde van op de elf meter zijn achtste competitietreffer voor FC Poesele, waaronder vier vanop de penaltystip. “Wie in een uitwedstrijd driemaal scoort moet altijd de volle buit terug mee naar huis nemen. Het is niet de eerste keer dat we teleurgesteld achterblijven, we hebben het dit seizoen moeilijk om een voorsprong vast te houden. We hebben in deze campagne ook veel minder het geluk aan onze zijde dan vorig seizoen. Ik vond trouwens beide strafschoppen wegens hands zeer licht, maar het lijkt momenteel altijd strafschop wanneer men een bal tegen een hand krijgt.”

“We staan met 13 punten op 39 net boven de gevarenzone”, vervolgt Welvaert. “We krijgen zondag het bezoek van rode lantaarn Sparta Ursel, dat vorig weekend pas haar tweede competitiezege behaalde. We moeten op eigen veld winnen om definitief afstand te kunnen nemen van de bodem van het klassement. Positief is alvast dat Robin Dossche zijn comeback heeft gemaakt op het veld, na zijn korte pensioen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus