Vzw verkoopt 800 ontbijtmanden om geld in te zamelen voor protest tegen kazerne: “Dit is een opsteker in ons verzet”

De vrijwilligers vulden achthonderd ontbijtdozen. © jlg

Schendelbeke -

De vzw Red de Godsbergkouter heeft afgelopen weekend achthonderd ontbijtpakketten aan huis bezorgd. De actie is een opsteker voor de vzw die opkomt tegen de plannen voor de bouw van een kazerne in Schendelbeke.

Jan Lion

“Dit hadden we niet verwacht”, zeggen Jan Hanssens en Johan Verbruggen van de vzw. “De ontbijtdozen, gevuld met lokale producten, werden niet enkel geleverd in Schendelbeke, maar ook in Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem, de dorpen die vlakbij de mogelijke kazernesite liggen. Ook in de andere deelgemeenten en in Geraardsbergen-centrum werd er besteld. We hadden zelfs duizend pakketten kunnen verkopen, maar we hebben dit bewust afgeremd omdat het logistiek niet haalbaar zou zijn om alle dozen te vullen en dan ook nog op zondagochtend tijdig te leveren. Het geeft duidelijk aan dat het kazernedossier leeft, niet enkel in Schendelbeke. Het dringt bij velen stilaan door dat die kazerne geen meerwaarde zal bieden voor stad en streek.”

De vzw kon rekenen op dertig vrijwilligers om de pakketten zaterdag samen te stellen en zondagochtend aan huis te brengen. De opbrengst van de verkochte ontbijten gaat volledig naar de vzw Red de Godsbergkouter. “Die centjes zijn broodnodig want er zullen nog veel gerechtelijke procedures volgen tegen de komst van kazerne. Advocaten kosten immers geld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus