Puck Pieterse wint glijpartij in Wereldbeker van Hulst

©  BELGA

Puck Pieterse is de crossvrouw van het moment. Na de Druivencross in Overijse pakte de amper 20-jarige Nederlandse in de Vestingcross in Hulst heel simpel de maat van Fem van Empel.

Hugo Coorevits

Het leek een duel te worden tussen de twee jonge Nederlandse beloften, maar toen Van Empel in de derde van de vijfde ronde eindelijk Pieterse had bijgebeend, begon de leidster in de Wereldbeker bij de elite te vallen. Waardoor de veel behendiger Pieterse voorgoed de pijp uit was. Ook zij schoof twee keer weg, maar haar voorsprong was al geruststellend. Goed voor haar tweede Wereldbekerzege op rij. “Ik had het geluk dat Van Empel ineens in crashmodus ging toen ze bij mij kwam. Anders was het een strijd geworden tot op de streep”, aldus de vlotte Pieterse. “Vroeger lukte het zo vaak niet, nu twee keer op rij. Het is het bewijs dat ik de afgelopen weken goed getraind heb.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Overijse waren de eerste zes Nederlandse vrouwen; nu in Hulst de eerste vijf. Ook al omdat de zaterdag in Kortrijk winnende Marianne Vos er hier niet bij was. De zesde plaats was voor de Belgische Marion Norbert Riberolle (Crelan-Fristads). De voormalige Française kwam bij het EK in Namen voor het eerst voor ons land uit en wordt voor het BK in Lokeren een bedreiging voor haar ploegmate Sanne Cant.

Volg hier de race bij de mannen LIVE vanaf 12u15.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer