Geen Eppegemse zege in afscheidsmatch coach Sam Vermeulen: “Spelers vinden zijn vertrek jammer, maar begrijpen het ook wel”

Ilias Assalhi komt net te laat om de bal af te snoepen van Rumbeke-speler Robinson Woodruff. ©  Kms

Geen afscheid in stijl voor Sam Vermeulen bij KFC Eppegem. De coach die naar het Antwerpse Nijlen trekt, had graag afscheid genomen met een belangrijke driepunter tegen Rumbeke, maar zag zijn ploeg voor eigen volk met 1-2 onderuitgaan. Eppegem blijft zo steken op een voorlaatste plaats in het klassement.

Bart Devaere

Aan de inzet lag het in elk geval niet. De spelers van Eppegem waren zaterdagmiddag enorm gemotiveerd om hun coach een mooi afscheid te bezorgen. De thuisploeg ging als een bezetene tekeer in het eerste kwartier, maar vergat alweer te scoren. Het was daarentegen Rumbeke dat na een zeldzame corner, nota bene bij de eerste keer dat het op de helft van de tegenstander kwam, meteen toesloeg.

“Daar moesten we toch even van bekomen, omdat het volledig tegen de gang van het spel was”, sprak verdediger Jannes Van Remoortel na de match. “In die tien minuten na dat tegendoelpunt waren we even de klus kwijt en moesten we het gaspedaal even lossen. Daarna herpakten we ons gelukkig wel weer en begonnen we weer wat kansjes te creëren. Al moet ik ook wel toegeven dat de bezoekende doelman nooit een straffe save uit zijn handschoenen heeft moeten schudden.”

Gemiste elfmeter

Ook na de rust ging Eppegem met dezelfde intenties verwoed op zoek naar de gelijkmaker. “En na een fout in de grote rechthoek op mij resulteerde dat ook in een strafschop. Spijtig genoeg miste Jorn Rijmenams die elfmeter. Op de tegenaanval kreeg Rumbeke dan ook een penalty, die het wel benutte. In plaats van 1-1 stond het zo binnen de minuut 0-2. Ook die klap was enorm, maar toch vonden we opnieuw de kracht om terug te slaan. Dat typeert eigenlijk heel ons seizoen en ook de samenwerking met deze coach. In erg moeilijke omstandigheden zijn we altijd voor mekaar blijven knokken. Spijtig genoeg kwamen we niet verder dan de aansluitingstreffer van Thomas Frick en daarna hadden we ook nog een schot tegen de paal. Eigenlijk heeft Rumbeke de hele wedstrijd weinig of niets klaargespeeld, maar het pakt hier wel de drie punten. We hadden het graag anders gezien, want we hadden onze coach bij zijn vertrek graag de zege geschonken.”

Een vertrek dat Van Remoortel en de rest van de spelersgroep best jammer vinden. Ondanks de mindere resultaten was de chemie tussen Vermeulen en zijn spelers zeker nog aanwezig. “We vinden zijn vertrek allemaal jammer, maar begrijpen het zeker ook wel. Er hing de laatste tijd van buitenaf, niet vanuit de spelersgroep, te veel negativiteit rond de persoon van de coach, waardoor zijn beslissing te begrijpen valt. We wensen hem veel succes en hopen dat wij een nieuwe coach krijgen die ons dezelfde geestdrift en liefst wat punten kan bezorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus