Bewoners Vosstraat remmen snelheid met bloembakken

 © ATV

Berchem, Borgerhout, Deurne -

Na twee jaar vruchteloos wachten op verkeersremmende ingrepen, plaatsen de bewoners van de Vosstraat zaterdag zelf bloembakken. Ze hopen dat ze hiermee automobilisten kunnen aanzetten om te vertragen.

Sacha Van Wiele

In de Vosstraat vielen twee jaar geleden twee doden bij een verkeersongeval. De bewoners kregen de belofte dat er ingrepen zouden gebeuren. “ Tot op vandaag is daar niets van in huis gekomen”, zeggen de bewoners.

Daarom plaatsen een twintigtal bewoners zelf bloembakken op de rijbaan. Met deze actie willen ze aan de beleidsmakers aantonen dat bloembakken wel degelijk snelle, efficiënte en goedkope middelen zijn om de snelheid in een straat af te remmen. De bewoners betreuren dat het stadsbestuur blijft zweren bij verkeersdrempels waardoor alles al twee jaar op de lange baan wordt geschoven door werken aan de nutsvoorzieningen in de straat.

De bewoners staan zelf niet te springen om verkeersdrempels. “Meer lawaai, meer trillingen, meer uitstoot van schadelijke gassen, een hel voor rugpatiënten en kans op schade aan je voertuig”, aldus de bewoners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus