OCMW reorganiseert bedeling warme maaltijden, Dorpslijst Sander wil uitbreiding

Een bedeling van warme maaltijden. © jvw

Kontich -

De bedeling van warme maaltijden aan huis via het OCMW wordt in Kontich vanaf januari anders georganiseerd. Dorpslijst Sander uit kritiek op de beslissing en pleit voor een uitbreiding van de voorzieningen waaronder meer buurtrestaurants.

“De raad voor maatschappelijk welzijn heeft beslist om de tussenkomst van het OCMW voor warme maaltijden af te schaffen”, betoogt Joost Fillet van Dorpslijst Sander. “Terwijl de maaltijdvoorzieningen in het huidige klimaat net uitgebreid zouden moeten worden. Thuisbedeling moet zeker blijven, maar daarnaast zouden mensen ook meer mogelijkheid moeten krijgen om samen te eten, bijvoorbeeld in Den Alf en seniorenlokaal De Arend.”

Schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA) reageert dat een verkeerd beeld wordt geschetst van de ‘afschaffing’. “Het gaat alleen om de afschaffing van het bestaande reglement, dat achterhaald is. “Mensen gaan nog altijd warme maaltijden aan huis kunnen laten leveren, maar dan via ons zorgloket”, benadrukt de schepen.

“Met het huidige reglement waren we vastgepind op een vaste leverancier. Intussen heeft die de tarieven al enkele keren verhoogd, waardoor de 1 euro tussenkomst eigenlijk ook een maat voor niets is. Het aanbod is, zeker sinds de coronapandemie, ook enorm toegenomen. Door deze dienstverlening via ons zorgloket te organiseren, hebben mensen een ruimere keuze aan maaltijden die ze kunnen bestellen. Door de grote hervorming die we vanaf 2023 binnen het OCMW doorvoeren, door te werken met referentiebudgetten, blijft bovendien ook een financiële tussenkomst mogelijk voor wie daar nood aan heeft. Deze hervorming is net bedoeld om vraag en aanbod beter op mekaar af te stemmen. Naar de mogelijkheid van buurtrestaurants toe, voeren we ook gesprekken met woonzorgcentrum Coralia in Waarloos.”

(bar)

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus