Iljo Keisse nu ook ‘Sportman van het Jaar’ in eigen gemeente

© ghl

Destelbergen -

Exact 24 uur na ‘Merci, Iljo’, het feestelijke einde van de carrière van wielrenner Iljo Keisse in ’t Kuipke, stond de Destelbergenaar vrijdagavond alweer op het podium. In het JGC mocht hij de trofee en de bloemen van ‘Sportman van het Jaar’ in ontvangst nemen. “Al was het allesbehalve mijn beste jaar”, grapte de toekomstige sportdirecteur.

De uitreiking van de sportlaureaten 2022 van de Sportraad leverde ook bloemen en een trofee op voor Sportvrouw Imke Vervaet, atlete op de sprint. Met haar werd een live-verbinding gelegd met Turkije, waar ze aan een voorbereidend kamp met olympische atleten deelneemt. Parijs 2024 is haar volgende grote doel, samen met het WK van volgend jaar.Een Lifetime Achievement Award was er voor volleybalster Julie Rumes en voetballer Olivier Deschacht. Die laatste haalde door andere verplichtingen het podium niet tijdens het officiële gedeelte. Los van deze toppers was er een hele waslijst sportkampioenen uit eigen gemeente, zowel individueel als in teamverband met provinciale en nationale titels. Elk in zijn discipline. De U9 van Heusden werden Sportploeg van het Jaar, door hun winst in de Jeugdcup van Het Nieuwsblad.

Iljo Keisse - ook in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum goed voor een staande ovatie - blikte terug op zijn afscheid van donderdagavond. “Een van de mooiste momenten. Zo’n eerbetoon is abnormaal voor een renner van mijn niveau”, klonk het. Als kers op de taart mocht hij een rondje op de piste draaien met zijn zoontjes. “Totaal onverwacht, al had ik in mijn ooghoek al twee kleine fietsjes zien staan”, aldus Iljo. “Maar ik ga mijn kinderen zeker niet in de richting van koers duwen, ze mogen doen wat ze willen. Momenteel is dat zwemmen en rugby”, vertelde hij. “Vanaf morgen - allez maandag - werk ik verder aan mijn toekomstige job als sportdirecteur.” Iljo kreeg daarvoor al een opleiding, maar die stond even on hold door de voorbereiding op de laatste Zesdaagse in Gent.

Morgen krijgt u hier de volledige fotoreeks van de kampioenenhulde van de Sportraad.

  ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus