Ook dit jaar gratis bussen, extra parking en voetgangersbrug tijdens eindejaarsperiode

©  Jimmy Kets

Brugge -

Om alle bezoekers veilig en wel in het centrum te krijgen, pakt Brugge ook dit jaar uit met een uitgebreid mobiliteitsaanbod. Een overzicht.

Koen Theuns

De stad Brugge roept bezoekers op om zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te nemen naar Brugge. Tijdens de eindejaarsperiode rijd je gratis mee met bussen van De Lijn in de weekends van 26 en 27 november, 3 en 4 december, 10 en 11 december en 17 en 18 december en in de kerstvakantie van zaterdag 24 tot en met zaterdag 31 december en op zaterdag 7 en zondag 8 januari. Op zondagen breidt De Lijn bovendien haar aanbod uit, met tussen 12.30 en 19 uur om het halfuur een bus naar randgemeenten Beernem, Dudzele, Jabbeke, Loppem, Oostkamp, Sijsele en Zedelgem.

Net als vorig jaar komt ook dit jaar een voetgangersbrug over de R30, om voetgangers veilig van het Stationsplein tot aan de binnenstad te loodsen - en weer terug.

Wie met de fiets komt, kan die de komende weken parkeren in een de bestaande ondergrondse fietsenparkings aan ’t Zand, de Markt en het BMCC, of in de extra fietsenstallingen op de Burg en de Mariastraat.

Wie toch met de auto komt, wordt gevraagd te opteren voor de ondergrondse parking ’t Zand of de stationsparking, of te kiezen voor de randparkings Lodewijk Coiseaukaai, Waggelwater, Steenbrugge of de tijdelijke randparking aan hogeschool Vives. Busverbindingen tussen de randparkings en het centrum zijn steeds gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus