Basketbal Top Division 1 Basket SKT Ieper

Bruce Minne houdt het straks na zes jaar voor bekeken in Ieper: “Het momentum leek mij perfect, maar ik wil wel nog in schoonheid afscheid nemen”

Bruce Minne heeft nog geen nieuwe ploeg voor volgend seizoen, maar staat wel open voor een nieuwe uitdaging. © Bart Vandenbroucke

Ieper -

Bruce Minne houdt het na dit seizoen voor bekeken als coach van Basket SKT Ieper. Minne was zes jaar actief als coach in de Westhoek. De Knokkenaar doet wel nog het seizoen uit en staat open voor nieuwe uitdagingen. “Er is een tijd van komen en van gaan, maar ik wil eerst nog zo hoog mogelijk eindigen en in schoonheid afscheid nemen.”

Koen Verdruye

Bruce Minne (48) is allesbehalve een jobhopper als coach. Knokke, Sijsele, Oostkamp en Ieper, meer dan vier clubs had hij nog niet onder zijn hoede. Wie de vijfde zal worden, is nog niet duidelijk. Minne hakte zelf de knoop door in een gesprek donderdagavond tussen hem en het clubbestuur.

“Ik had vooraf al min of meer uitgemaakt dat het mijn laatste seizoen zou worden. Zes jaar is het maximum vind ik en het jaartje te veel wou ik absoluut vermijden. Het is vanuit Knokke ook 90 kilometer heen en terug rijden. Dat is voor mij nooit een sleur geweest, maar ik wilde ook vermijden dat het dit ooit wel zou worden. Het bestuur begreep mijn standpunt. Net als bij mijn vorige clubs vertrek ik zonder slaande deuren en in de beste verstandhouding.”

Minne maakte zijn beslissing zelf bekend via de sociale media en deed dit met deze woorden: “Ik wil iedereen binnen de club bedanken, van bestuur tot alle vrijwilligers en zeker ook de supporters. Trots op wat we de afgelopen jaren hebben kunnen realiseren met Melco en SKT, gaan we er dit seizoen nog een flinke lap op geven om het mooist mogelijke resultaat te behalen. Een bijzonder woordje van dank gaat zeker uit naar Fabrice Martin. Vanaf de eerste seconde klikte het bijzonder goed op en naast het veld. Benieuwd wat de baskettoekomst zal brengen in 2023.”

Nieuw tijdperk

De coach handelde niet uit eigenbelang maar vooral in dat van de club. “Er is in die zes jaar wel wat verloop van spelers geweest, maar een jongen zoals Anton D’Herck haalde ik zelf uit de jeugd en kende bij de seniores nog geen andere coach. Voor zijn ontwikkeling kan het een goede zaak zijn dat hij met iemand anders kan werken. En misschien is het ook wel tijd voor een nieuw tijdperk in Ieper. Sommige routiniers houden het ook voor bekeken en het momentum leek mij perfect.”

Minne vertrekt met behoorlijk wat adelbrieven uit de Westhoek. Hij won de beker, werd kampioen en bleef ongeslagen in het coronajaar. Onder zijn sportief bewind kwam er ook stabiliteit. “Niet alleen mijn verdienste, maar die van de hele club. SKT Ieper is een grote club met 27 ploegen en een pak vrijwilligers. Het basket leeft nog altijd in Ieper en dat zal vermoedelijk zo blijven in de toekomst.”

Wat die voor Minne zelf zal brengen, is dus nog onduidelijk. “Alle aanbiedingen zijn welkom. De clubs liggen niet voor het grijpen, niet in West- en ook niet in Oost-Vlaanderen. Maar ik maakte mijn beslissing vroeg genoeg bekend, zodat er voor iedereen voldoende tijd is om zich te oriënteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus