Sam Vermeulen coacht Eppegem zaterdag een laatste keer en trekt dan naar Nijlen: “Deze kans kon ik moeilijk laten liggen”

Sam Vermeulen neemt zaterdag afscheid van Eppegem. ©  Kms

KFC Eppegem moet op zoek naar een nieuwe coach. Donderdagmiddag meldde trainer Sam Vermeulen dat hij vanaf volgende week aan de slag gaat bij het Antwerpse Nijlen, ook actief in derde afdeling maar dan inde B-reeks. Vermeulen leidt samen met zijn technische staf nog wel de belangrijke thuismatch van zaterdag tegen Rumbeke.

Bart Devaere

“Afgelopen maandag kreeg ik telefoon vanuit Nijlen met de vraag of ik interesse had om naar daar te gaan”, zegt Vermeulen, die drie jaar aan de slag was in Eppegem. “Ik ben er woensdag dan gaan praten en een dag later kreeg ik het bericht dat de keuze op mij was gevallen. Ik heb dan onmiddellijk Eppegem ingelicht. Daar begrepen ze mijn keuze, maar vroegen ze wel of ik de groep nog wou begeleiden tot en met de match van zaterdag. Die opdracht heb ik uiteraard aanvaard, want de mensen in Eppegem zijn altijd correct met me geweest. Of mijn keuze te maken heeft met het moeilijke seizoen dat we doormaken? Ja en nee. Bij mij was de overtuiging zeker nog niet op, maar langs de andere kant kon ik deze opportuniteit ook moeilijk laten liggen. Ik wens Eppegem met een frisse wind het allerbeste toe en hoop zaterdag af te sluiten met een zege tegen Rumbeke. Dat zou mooi zijn.”

Frisse wind

“We zijn donderdagmiddag inderdaad op de hoogte gebracht van de plannen van Sam”, zegt Eppegem-secretaris Benny Vaneycken. “Voor ons kwam dat natuurlijk redelijk onverwacht. De match van zaterdag stond voor de deur en die is heel belangrijk voor ons. Daarom hebben we gevraagd om deze week de activiteiten nog af te ronden, wat Sam gelukkig aanvaardde. Samen met Vermeulen stoppen ook Gerrit Lekeu en Bjorn Goyvaerts als assistenten. Keeperstrainer Joel Verhaeghen blijft wel op post. Wij moeten dus op zoek naar een volledig nieuwe technische staf, maar misschien kan een frisse wind voor beide partijen geen kwaad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus