Geen straf voor man die 20-jarig meisje naakt filmt in kleedhokje van zwembad

©  jhm

Diksmuide/Gent -

Een 52-jarige ex-buschauffeur uit Diksmuide die stiekem intieme foto’s maakte van een vrouw in het zwembad van Diksmuide en op de roltrappen van het station in Gent, heeft in beroep opschorting van straf gekregen.

Olivier Scheir

De feiten gebeurden in januari vorig jaar in het zwembad De Pluimen in Diksmuide. Een 20-jarig vrouw ging er zwemmen maar bij het omkleden zag ze een gsm onder het kleedhokje verschijnen. Iemand was haar aan het filmen terwijl ze er naakt stond. Ze herkende de dader en dienden een klacht in. Op de gsm van de man werden nog meer foto’s gevonden, onder meer van dames die onder hun rok werden gefotografeerd op de roltrappen van het station Gent-Sint-Pieters.

In Veurne werd de man vrijgesproken voor de foto’s in Gent. Voor het filmen in het zwembad van Diksmuide kreeg hij opschorting van straf onder voorwaarden. Het Openbaar Ministerie vroeg in beroep dat de man toch wordt veroordeeld voor de foto’s in Gent. “Het is niet omdat de lichaamsdelen bedekt zijn, dat het niet strafbaar is”, aldus de procureur-generaal. Ze vorderde een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel onder voorwaarden.

LEES OOK. Voyeur (50) riskeert jaar cel omdat hij meisje (20) naakt filmt onder kleedhokje in zwembad: “De impact op mijn relatie en studies is enorm. Besef je dat?”

De man is intussen zijn werk als buschauffeur kwijt. Hij is ook in therapie. Het hof veroordeelde hem wel voor de foto’s in Gent, maar gaf hem opnieuw opschorting van straf onder voorwaarden. Als hij zich onder meer gedurende drie jaar laat begeleiden en een cursus slachtofferprofiel van 40 uur volgt, wordt geen straf uitgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus