Sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen breidt eigen huisvesting uit, werkingsgebied verdrievoudigt naar vijftien gemeenten

De Voorkempen neemt intrek in vroegere steenhouwerij Van Wouwe op Kloosterveld. © SHM Voorkempen

Sint-Job, Brasschaat, Schilde, Wuustwezel, Zoersel -

Sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen in Sint-Job heeft extra kantoorruimte in gebruik genomen. Het werkingsgebied wordt beduidend groter door de vorming van de nieuwe woonmaatschappij in het Midden en het Noorden van De Antwerpse Rand.

Het gebouw waarin vroeger steenhouwerij Van Wouwe was gevestigd op industriezone Kloosterveld werd onlangs verkocht. S.H.M. De Voorkempen Helpt Elkander huurt nu een deel van het gebouw, want zit om ruimte verlegen.

De sociale huisvestingsmaatschappij neemt immers de leiding in de vorming van de nieuwe woonmaatschappij in het Midden en het Noorden van De Antwerpse Rand. Hierdoor verdrievoudigd het werkingsgebied van vijf naar vijftien gemeenten.

Het huidige werkingsgebied omvat de gemeenten Brecht, Brasschaat, Wuustwezel, Zoersel en Schilde. Daar komen Essen, Kalmthout, Kapellen, Malle, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Ranst bij. Daarmee groeit het personeelsbestand ook tot zestig medewerkers.

Voorzitter Jef Wouters opent de nieuwe huisvesting van De Voorkempen. © SHM Voorkempen

Uitbreiding

“Het bestaande gebouw werd te klein en daarom huurt de maatschappij voor vier jaar een deel van het pand in de Nijverheidsstraat, gelegen naast de bestaande kantoren van De Voorkempen. De huur is jaarlijks verlengbaar”, legt Brechts schepen en ondervoorzitter Daan De Veuster (CD&V) uit.

“Het is de bedoeling om het bestaande gebouw uit te breiden om in de toekomst opnieuw alle diensten te centraliseren. Dit wordt gekoppeld aan extra parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. Die plannen worden opgemaakt in samenspraak met het gemeentebestuur van Brecht.”

Voorzitter Jef Wouters opent de nieuwe huisvesting van De Voorkempen. © SHM Voorkempen

S.H.M. De Voorkempen H.E. bestaat in 2023 trouwens honderd jaar.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus