Vlonderpad en betere waterkwaliteit voor oude kasteelvijver Valaarpark in Wilrijk

Vijver Valaarpark. © District Wilrijk

Wilrijk -

In december starten de aanpassingswerken aan de vijver van het Valaarpark in Wilrijk. Het Valaarpark, ook bekend als het Hof Van Mols, is een voormalig kasteeldomein dat tussen de Valaarstraat, de Berkenrijslaan en de Boomsesteenweg ligt. “De blikvanger wordt een vlonderpad dat over het water zal lopen”, zegt districtsschepen van Groen Hans Ides (CD&V).

Concreet wordt over de hele oppervlakte van de vijver (zo’n 1.200 vierkante meter) slib verwijderd om de waterkwaliteit te verbeteren. Er komt trapsgewijze betuining aan de westelijke helft van de oever, zodat het wandelpad wordt beschermd. Tot slot komt er ook een vlonderpad met balustrade van 25 meter lang en 2 meter boven het waterniveau. “Met het vlonderpad kunnen de buurtbewoners nog meer genieten van een wandeling in het park en over de historische kasteelvijver”, zegt Ides.

De werkzaamheden starten begin december en zullen rond 15 januari afgerond zijn als alles volgens plan verloopt. Er komt een tijdelijke toegang langs de Boomsesteenweg. Zo moeten er geen vrachtwagens door het park rijden. Tijdens de werkzaamheden wordt rondom de parkvijver een werfzone afgebakend die niet toegankelijk is voor parkbezoekers. De rest van het Valaarpark, inclusief het pad tussen de Berkenrijslaan en de Valaarstraat, blijft open. (svo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus