Brand verwoest schaafmachine van miljoen euro maar personeel kan erger voorkomen: “Ze hebben goed gereageerd”

Mike Lemahieu toont de machine die verwoest werd door de brand. © Jeffrey Roos

Oostende -

Kort voor het middaguur brak vrijdag brand uit in een houtbedrijf in Oostende. Een schaafmachine vatte er vuur. De machine van ruim een miljoen euro is wellicht verloren. “Maandag starten we de productie weer op”, zegt de zaakvoerder.

Jeffrey Roos

De brandweer rukte vrijdag met de grote middelen uit voor een bedrijfsbrand in het bekende houtbedrijf Lemahieu in de Vergunningenstraat in Oostende. Volgens zaakvoerder Mike Lemahieu heeft zijn personeel goed gereageerd. “In eerste instantie hebben ze nog een poging ondernomen om het vuur zelf te blussen maar toen dat onmogelijk bleek, hebben ze zich naar buiten begeven. Ondertussen werd ook de brandweer verwittigd.” (Lees verder onder de foto)

De brandweer kreeg het vuur relatief snel onder controle. © Jeffrey Roos

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle. De oorzaak van de brand is momenteel nog onduidelijk. Het vuur ontstond in een zogenaamde negenassige schaafmachine met een prijskaartje van ruim een miljoen euro. Een oplegger waarin het zaagsel terechtkomt, werd uit voorzorg weggetrokken.

Spinklersysteem

“De machine is hoogstwaarschijnlijk verloren”, vervolgt de zaakvoerder. “Gelukkig zijn er geen gewonden. Op het moment van de brand waren medewerkers met de machine aan het werk. Wat er precies is misgelopen, moet het onderzoek uitwijzen. Gelukkig hebben we een sprinklersysteem. Dat heeft ervoor gezorgd dat de brand zich niet kon uitbreiden.”

“Voorlopig ligt het werk stil maar de productie komt niet in gevaar. Maandag gaan we gewoon weer aan het werk”, aldus Lemahieu.

De machine is volledig verwoest door de brand. © Jeffrey Roos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus