WinterWarm strijkt voor zesde keer neer in De Hoge Rielen: “Per dag maximum aantal bezoekers toegelaten”

Net als begin dit jaar is de Winterbar in De Hoge Rielen het kloppend hart van de nieuwe editie van WinterWarm. © Bart Van den Langenbergh

Lichtaart -

Het verblijfsdomein De Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) is van woensdag 1 februari tot en met zaterdag 4 februari 2023 voor de zesde keer het decor van WinterWarm. Dit vierdaags winterfestival serveert weer lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving. “Na de overrompeling van begin dit jaar is er per dag een maximum aantal bezoekers toegelaten,”, luidt het. Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf dinsdag 29 november.

Bart Van den Langenbergh

Provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout, jeugdverblijfsdomein De Hoge Rielen in Lichtaart, de gemeente Kasterlee en de culturele centra De Werft in Geel en ‘t Schaliken Herentals slaan begin februari 2023 weer de handen in elkaar voor de zesde editie van het winterfestival WinterWarm.

“Met WinterWarm organiseren de verschillende partners samen een festival waar cultuur en natuur samenkomen in een rustige, ontspannende en verbindende sfeer”, zegt Najim Einauan, directeur van De Warande. “De Kempen zijn een regio die zich daar perfect toe leent. We merken dat WinterWarm een erg breed publiek aanspreekt. Ook mensen die niet naar onze zalen komen vinden hun weg naar het festival en kunnen kunst ervaren in een natuurlijke omgeving. Wat oorspronkelijk startte als een eenmalig locatieproject tijdens de grote verbouwingswerken van de Warande, groeide uit tot een vaste waarde in de regio.”

Uit Het Donker

Van woensdag 1 februari tot en met zaterdag 4 februari 2023 staat De Hoge Rielen weer in het teken van WinterWarm met een heel gevarieerd programma. Het gerenoveerde theater van de Hoge Rielen wordt opnieuw het festivalcentrum. In de Winterbar kan iedereen genieten van een gezellige sfeer, vuur, muziek, het WinterWarmbier en andere drankjes en hapjes.

De Winterbar in De Hoge Rielen is weer het centrale punt van de nieuwe editie van WinterWarm. © Mich Segers

De kunstwandeling Uit Het Donker is zoals steeds de grote publiekstrekker van WinterWarm. “Dit kunstenparcours door het bos leidt langs verschillende magisch verlichte wegen en paadjes in een lus met vertrek halverwege de hoofdweg en aankomst aan de Winterbar”, zeggen de organisatoren bij De Warande en De Hoge Rielen. “Onderweg mag je je verwachten aan grootschalige en adembenemende licht- en geluidsinstallaties die een relatie aangaan met de natuur en architectuur van De Hoge Rielen. Halfweg de wandeling kun je even op adem komen in ons Café Halfweg. Voor het comfort van de wandelaars is er, na een overrompeling begin dit jaar, per dag voor het eerst een maximum aantal bezoekers. Reserveer vooraf je ticket zodat je zeker bent dat je kan komen wandelen.” Wie jonger is dan 26 of wie een ticket koopt voor een voorstelling of concert tijdens WinterWarm kan gratis naar Uit Het Donker, maar moet ook een gratis ticket reserveren.

Ook jongeren kunnen zich volop uitleven op WinterWarm in De Hoge Rielen. © Mich Segers

Circus, theater en muziek

Er zijn tijdens het winterfestival niet alleen nationale en internationale circus- en theatervoorstellingen te bewonderen. Er staan ook drie muziekparcours op het programma. “Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kun je met een treintje van de ene naar de andere locatie in de bossen van De Hoge Rielen rijden om te genieten van verschillende fascinerende bands”, luidt het bij WinterWarm. “Je kan voortaan ook komen dansen. Midden in de bossen van de Hoge Rielen hebben we Booty Rave Residents Blue Bird Paradise & Janneke Maan uitgenodigd om hun warmste dansplaten te draaien.” Op vrijdagavond 3 februari zijn skatende jongeren weer welkom aan de skateloods en aan een outdoor skateramp.

De deejays van Booty Rave brengen een dansfeest naar WinterWarm. © Booty Rave

Tickets voor WinterWarm zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 29 november. Er geldt een vroegevogelkorting tot en met zaterdag 24 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus