Man niet gestraft voor aanranding collega in Delhaize (maar hij werd wel ontslagen)

© jhm

Diksmuide -

Een 27-jarige man uit Diksmuide heeft een bijzonder milde straf gekregen omdat hij in de sumpermarktverstiging van Delhaize een collega had aangerand. Hij wreef zich tegen de vrouw aan en gooide haar tegen de koelkast. De man krijgt geen straf maar werd wel ontslagen.

Jelle Houwen

De feiten dateren van 25 februari dit voorjaar en gebeurden in de Delhaize-vestiging van Diksmuide. De 27-jarige R.D. leverde er vlees aan de slagerij van de supermarkt. Na een suggestief woordgrapje tijdens een liedje op de radio zocht hij toenadering tot een jongere dame die er ook werkte.

“Eerst probeerde hij haar te verleiden met woorden maar al snel zocht hij fysiek toenadering”, aldus de advocaat van het meisje. “Hij wreef tot viermaal toe met zijn geslachtsdeel tegen haar achterwerk. Plots greep hij haar bij de keel, duwde haar tegen de koelkast en vroeg of ze het liever wat ruiger wilde.”

Slaapmedicatie

Een collega was getuige van de feiten en kon het gedrag van R.D. tegenover de baas bevestigen. “De vrouw is nog altijd onder de indruk van de feiten en neemt slaapmedicatie.” Ze kreeg 850 euro schadevergoeding.

Na de feiten werd R.D. om dringende reden ontslagen. De rechter ging in op de vraag van zijn advocaat om hem opschorting van straf te geven. “Het was misplaatst machogedrag maar dat wordt niet meer getolereerd”, zo sprak zijn advocaat Thomas Bailleul. De man moet wel een begeleiding en een cursus omgaan met vrouwen volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus