Burgemeester rijdt lek op oranje e-ezel Arturo tijdens testrit, maar klinkt toch content

Burgemeester Luc Van Hove bij de start op Arturo. Elke fiets heeft een naam.  ©  Frans Sluyts

Zandhoven -

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) testte vrijdag samen met gemeenteraadsvoorzitter en fietsfan Paula Henderickx de eerste oranje elektrische deelfietsen. Tussen Pulderbos en Pulle reed de burgemeester al plat, maar het was een goede manier om ineens proefondervindelijk te checken hoe je dat kan signaleren en een nieuwe kan ontgrendelen.

Kristin Matthyssen

De oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic staan ter beschikking in de 32 gemeenten in de hele vervoerregio. Je kan er dus gerust van Pulle mee naar Antwerpen fietsen en daar de bus terugnemen. In Zandhoven komen er deelfietsen aan de Wereldwinkel in Zandhoven-Dorp, op de carpoolparking in Massenhoven, in Viersel Dorp op de kruising van de Herentalsebaan en de Parochiestraat, op het kruispunt van de Boudewijnlaan en de Torenstraat in Pulle en aan het dorpsplein in Pulderbos.

Gebruikers moeten de Donkey Republic-app downloaden om een fiets te huren en te ontgrendelen. De fiets moet nadien weer aan een drop-offlocatie met deelfietsen worden achtergelaten.

©  Frans Sluyts

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) en Paula Henderickx (CD&V), voorzitter van de gemeenteraad, fietsten vrijdag ter promotie al eens met een Donkey naar Pulle. Elke fiets heeft een unieke naam, van Maarten over Shrek tot Piet en Arturo. Tussen Pulderbos en Pulle liep de Arturo van burgemeester Van Hove plat. “Ik heb nog niet dikwijls een lekke band gereden, maar ineens hoorde ik iets en liep mijn achterband plat. Het zijn nochtans dikke banden, dus het zal wel zeer uitzonderlijk zijn”, vertelt de burgemeester. “Het was ineens wel een goede test. Ik heb de fiets bij de drop-off in Pulle achtergelaten. Via de account wordt dan automatisch gevraagd of er problemen waren. Zo kon ik direct de lekke band melden en weet Donkey Republic dat ze in Pulle Arturo moeten oppikken voor herstel. Ik ben dan met een andere fiets teruggereden.”

Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro. Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit). Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).

Je kan tot einde december een gratis testritje van 30 minuten doen met de code antwpnfietst.

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V). ©  Frans Sluyts

©  Frans Sluyts

©  Frans Sluyts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners