Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die minderjarige vriendin afranselde en seksfilmpje van haar verspreidde

Oostende -

Een 22-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor partnergeweld, belaging en wraakporno.

Arne Franck

Tussen beklaagde K.L. en zijn toen 17-jarige vriendin waren er al langer problemen, maar in de nacht van 9 op 10 april bereikten die een hoogtepunt. K.L. kwam het minderjarige meisje toen opzoeken op café en duwde haar tegen een muur. Enkele vrienden kwamen tussenbeide en een vriendin van het slachtoffer kreeg daarbij een slag van K.L.

Later die nacht nam K.L. zijn vriendin mee naar een ondergrondse parkeergarage waar hij haar van een trap gooide en enkele kopstoten verkocht. Vervolgens sleurde hij haar bij de haren over de grond en sloeg hij haar met het hoofd meermaals tegen geparkeerde wagens. Terwijl het meisje schreeuwde van de pijn zette L. zijn knie op haar keel, plaatste hij zijn handen op haar mond en fluisterde in haar oor: Ik voed mij met jouw angst.

Op 8 juni werd L. opgepakt maar daags nadien werd hij onder voorwaarden weer vrijgelaten. Omdat hij die schond, belandde hij terug achter de tralies. Onderzoek wees intussen uit dat de jongeman via Snapchat een filmpje had verspreid waarin het meisje hem oraal bevredigde. De rechtbank hield evenwel rekening met zijn blanco strafregister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus