Drugsverslaafde man maakt amok tegen vier politie-inspecteurs

© Bart Van den Langenbergh

Turnhout, Merksplas

Een man uit Merksplas riskeert een veroordeling voor weerspannigheid tegenover een viertal inspecteurs van de politie regio Turnhout.

S.J. uit Merksplas was op 23 januari 2021 in Turnhout zwaar onder invloed van vloeibare xtc toen de politie hem wilde oppakken. “Hij gedroeg zich weerspannig tijdens de overbrenging naar het politiekantoor. In volle coronaperiode trok hij zijn mondmasker af en duwde hij agenten achteruit”, zei de openbare aanklager in de rechtbank. In de cel zelf bonkte hij met zijn hoofd tegen een raam. Het was al de tweede keer dat S.J. zich voor weerspannigheid voor de rechter moest verantwoorden. Hij riskeert een werkstraf of een celstraf van 12 maanden.

Volgens zijn advocate heeft de man vooral baat bij een juiste begeleiding tegen zijn drugs- en agressieproblematiek. “Toen de politie hem in bedwang hield, liep hij zelf een elleboogbreuk op. In de cel is hij in paniek geraakt”, legde meester Anne-Sophie De Naeghel uit. De rechter spreekt een vonnis uit op 23 december. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus