Make-over voor strandtoegang Vosseslag

© Gemeentebestuur De Haan

De Haan -

Op maandag 28 november gaan de renovatiewerken van start aan de strandtoegang van Vosseslag. Hierdoor zal er tijdelijk geen toegang zijn van en naar het strand.

Dany Van Loo

De provincie West–Vlaanderen kende voor deze renovatie een toeristische impulssubsidie van ruim 14.620 euro toe en voorzag in een landschapsarchitect voor het ontwerp van de herinrichting. Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) van de Vlaamse Gemeenschap zal de bestaande houten keermuren door betonnen muren met een architecturale afwerking vervangen. Fluvius zorgt voor milieuvriendelijke LED-verlichting. Naast de bestaande klinkerverharding worden nieuwe zitbanken en picknicksets geplaatst. Daarrond, en rond de fietsenstalling, komen kleischelpen. Het ruiterpad wordt vernieuwd en er komen extra aanplantingen in de omgeving. Ook het sanitair blok wordt opgefrist en met hout bekleed.

De werken starten op maandag 28 november. Tijdens de werken zal er geen doorgang zijn naar en van het strand voor wandelaars, strandvissers, ruiters of fietsers. In de kerstvakantie zal de strandtoegang wel toegankelijk zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus