Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die ex-vriendin broodmes op de keel zette

Ichtegem -

Een 21-jarige man uit Ichtegem heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor geweld tegen zijn ex-vriendin.

Arne Franck

Op 28 februari kwam J.P. de woning van zijn moeder in Ichtegem binnen. Hij snoof een lijn cocaïne en greep plots zijn ex-vriendin vast. De 20-jarige vrouw had enkele kortstondige relaties gehad met J.P. en woonde bij zijn moeder. J.P. zette haar een broodmes op de keel en maakte met zijn andere hand steekbewegingen met een vleesmes. Zijn broers kwamen tussenbeide waarop J.P. zijn greep loste. De jonge vrouw raakte gewond aan de pink.

Door zijn overmatig druggebruik kon J.P. zich naar eigen zeggen bijna niets meer herinneren van de feiten. Na bijna twee maanden voorhechtenis werd hij gelost onder voorwaarden. Die schond hij door zijn werk te verliezen en weer dagelijks cocaïne te gebruiken. Hij belandde zelfs met een overdosis in het ziekenhuis.

Psychiatrisch onderzoek wees uit dat P. door zijn druggebruik vaak paranoïde is. Volgens zijn ouders kampt hij met psychoses. P. belandde terug in de cel maar kreeg nu toch een voorwaardelijke straf opgelegd. De rechtbank hield rekening met zijn gunstig strafverleden. Hij kreeg een strikt drugsverbod opgelegd en moet ontwennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus