N-VA stelt zich vragen bij verkoop zwembad: “162.000 euro is te goedkoop”

Thierry Moeskops, Helke Verdick en Rita Goossens, gemeenteraadsleden voor N-VA, staan bij het oude zwembad van Hemiksem. © rr

Hemiksem -

N-VA Hemiksem hekelt dat voor de verkoop van het oude gemeentelijk zwembad geen schattingsverslag werd opgemaakt. De partij stelt zich daarom de vraag of het zwembad, met een verkoopprijs van ‘slechts’ 162.000 euro, niet te goedkoop werd verkocht.

Om het zwembad te verkopen, werd besloten om FEDnet in te schakelen en de verkoop te laten verlopen via het systeem van biedingen onder gesloten omslag. Uiteindelijk ging het zwembad onder de hamer voor 162.000 euro.

“We zijn verbolgen over de nonchalance waarmee te werk is gegaan”, zegt fractieleidster Helke Verdick (N-VA). “Wie een eigendom verkoopt, laat toch tenminste een schatting maken van de waarde? De coronaperiode en de stijgende energiekosten zetten een enorme druk op het gemeentelijk budget. Dat uitgerekend nu patrimonium van de hand wordt gedaan zonder referentiepunt over de waarde ervan, is schandalig. De bevoegde schepen zal hierover worden ondervraagd door het Agentschap Binnenlands Bestuur.”

Schepen van Patrimonium Jo Van Havere (Groen) bevestigt dat er geen schattingsverslag werd opgemaakt, maar reageert dat men zich geen zorgen hoeft te maken dat het zwembad te goedkoop werd verkocht.

“Omdat het voor een gebouw als het oude zwembad moeilijk was om tot een prijsconforme schatting te komen en er ook geen referentiewaarden beschikbaar zijn, hebben we in samenspraak met de experten van FEDnet gekozen voor het systeem van biedingen onder gesloten omslag”, vertelt de schepen. ”De inzetprijs werd vastgesteld op 50.000 euro. Die werd gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs van recreatiegrond, die tussen de 25 en 60 euro per vierkante meter bedraagt. De uiteindelijke verkoopprijs is afgeklopt op 162.000 euro, wat dus meer dan het driedubbele van de inzetprijs is.”(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus