Tweede Vansweevelt Vastgoed Halve Marathon vertrekt aan Nieuwe Kaai

Over vier maanden moet AZ Turnhout de wisselbeker voor de halve marathon weer inleveren voor de nieuwe editie. © RR

Turnhout -

De Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] organiseert op zondag 19 maart 2023 voor de tweede keer een halve marathon. In navolging van hun succesvolle duatlon zijn de start en aankomst aan de Nieuwe Kaai.

De eerste editie van de Turnhoutse halve marathon was met 1.200 lopers een schot in de roots. Aan het concept verandert Taxan[TRIA] dan ook niets. “Er is een speciale kidsrun voor de jongsten, de volwassenen kunnen zich uitleven op een omloop van 5, 11 of 21 kilometer”, vertelt voorzitter Thomas Peeters. “En ook de komende editie kan er weer gestreden worden voor de wisselbeker in de bedrijvencup, die dit jaar door AZ Turnhout veroverd werd.”

Omdat de Stadsboerderij niet beschikbaar is, verhuizen de start en aankomst naar de Nieuwe Kaai. Die vormde in september nog het decor voor de HB Accountants Duatlon. “De verhuis hoeft zeker geen nadeel te zijn. Zo is er meer parking vlakbij en meer plaats voor randanimatie. De jachthaven vormt een schitterende startlocatie en we hebben een prachtig parcours door het Turnhouts Vennengebied. Alle troeven zijn dus aanwezig om er opnieuw een geweldige ervaring van te maken.”

Inschrijven voor de Vansweevelt Vastgoed Halve Marathon Turnhout kan vanaf 1 januari 2023. (woad)

www.taxantria.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus