Gemeentebestuur plaatst tientallen nieuwe zit- en picknickbanken

Deze rolstoeltoegankelijke picknickbank staat aan het Wintergat, aan de voet van de Kabouterberg in Kasterlee. © RR

Kasterlee -

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft dit jaar al 31 nieuwe zit- en picknickbanken besteld. “Onze inwoners en toeristen waarderen een fijne publieke ruimte”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee.

Bart Van den Langenbergh

De gemeente plaatst nieuwe zitinfrastructuur niet alleen langs bewegwijzerde fiets- en wandelpaden, maar ook aan speelpleinen, kapellen, in dorpskernen en in bossen. “We hebben de bestaande zitinfrastructuur geïnventariseerd zodat duidelijk werd waar die aanwezig is in de gemeente, waar verouderde infrastructuur moet vervangen of verwijderd worden en waar er nood is aan nieuwe zitbanken”, legt Rob Guns (CD&V) uit, schepen van Duurzaamheid in Kasterlee.

De gemeente plaatst drie types van zitbanken. In de dorpskernen en op begraafplaatsen hebben de banken een houten zitvlak en een wit gelakt aluminium frame. In bossen en aan de ingang van natuur- en wandelgebieden zijn de banken volledig in eik opgebouwd. Aan speel- en sportpleinen, langs wandel- en fietsnetwerken, en bij kapellen en in woonwijken verschijnen banken uit gerecycleerd materiaal.

De picknickbanken voor de dorpskernen in de gemeente Kasterlee. © RR

Ook op de begraafplaatsen installeert het bestuur nieuwe zitbanken. De bestaande banken die nog goed zijn, krijgen een nieuwe plaats.

“Wij kiezen voor een kwalitatieve en uniforme inrichting van de buitenruimte. Ook de komende jaren gaan we nog meer investeren in toegankelijke zitinfrastructuur”, zegt burgemeester Ward Kennes. “We merken dat zowel toeristen als onze inwoners een fijne publieke ruimte enorm waarderen.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus