“Ons geduld is op”: kustgemeente laat omstreden strandbar weghalen, uitbaters niet langer welkom

©  mvn

De Haan -

Het gemeentebestuur van De Haan zet de concessie met strandbar Catalaya Beach definitief stop. Terwijl alle strandbars aan onze kust uiterlijk 15 oktober verdwenen moeten zijn, stond Catalaya eind november nog steeds op het strand. “Er waren al verschillende klachten over deze uitbating en ons geduld geraakte op”, zegt burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA).

Junior Verbeeke

Waar de uitbaters van Catalaya Beach uithangen, is niet duidelijk. Het telefoonnummer dat bij de zaak staat vermeld, is niet meer in gebruik en een reactie bleek daarom niet mogelijk. Omdat er in het verleden al strubbelingen waren met de strandbar én het paviljoentje anderhalve maand na de deadline nog steeds op het strand staat, besloot het gemeentebestuur in te grijpen.

“Nu het weer slechter wordt, en de inboedel blijkbaar wordt leeggeroofd, konden wij niet anders dan de constructie ambtshalve verwijderen”, zegt Wilfried Vandaele (N-VA), burgemeester van De Haan. Strandbars moeten uiterlijk 15 oktober verwijderd zijn. En herhaald aandringen bij de uitbaatster bleef zonder gevolg. Uiteindelijk gaf het schepencollege opdracht aan een gespecialiseerde firma om de bar weg te halen. Dat gebeurde vrijdag.

Diefstallen en klachten

Dat gebeurde op een correctie manier. De hele inboedel wel geïnventariseerd en door de technische dienst van de gemeente verpakt terwijl de politie een oogje in het zeil hield. Vorige week werd de bar al verzegeld omdat er spullen, vooral drank, werden gestolen. Een onhoudbare situatie. “Er waren al verschillende klachten over deze uitbating en ons geduld geraakte op. Uiteraard worden de kosten verhaald op de uitbaatster”, geeft Vandaele mee.

Meer zelfs: de concessie komt opnieuw op de markt. Want de uitbaters van Catalaya Beach zijn niet meer welkom in De Haan. “Omdat er ook in de loop van de zomer al klachten waren over het niet respecteren van de openingsuren, besloot het schepencollege om meteen ook de concessie te beëindigen”, geeft Vandaele nog mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer