Twee fietsendieven ontmaskerd: “16 gestolen fietsen teruggevonden”

© Jan Van der Perre

Beerse, Vosselaar, Turnhout -

De lokale politie Turnhout heeft een 32-jarige man uit Beerse en een 47-jarige man uit Antwerpen gearresteerd op verdenking van een inbraak en een inbraakpoging bij fietsenhandelaars in Beerse en Vosselaar. De raadkamer besliste ondertussen om een van de verdachten onder elektronisch toezicht te plaatsen en zijn kompaan onder strenge voorwaarden vrij te laten.

De arrestatie gebeurde al kort nadat het tweetal vorige week de fietsenwinkel Stella Bikes in de Beemdenstraat in Beerse was binnengedrongen en daar onder meer twaalf batterijen voor elektrische fietsen kon buitmaken. Die batterijen werden later die nacht teruggevonden in de auto van een van de verdachten.

“Bij een huiszoeking vonden we ook de kledij die de verdachten tijdens de inbraak in Beerse droegen en werden er zestien gestolen fietsen teruggevonden voor een totale waarde van meer dan 30 000 euro”, meldt de politie. De auto waarin de gestolen fietsbatterijen werden aangetroffen, was eerder vorige week ook al opgemerkt bij een inbraakpoging bij een fietsenwinkel in Vosselaar.

De lokale politie Turnhout zet het onderzoek verder en gaat na of het duo nog aan bijkomende feiten kan gelinkt worden. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus