Voor tweede keer in week tijd wordt kind aangereden op steenweg in Gent: “Is dat hier een oorlogszone, misschien?”

©  IF

SINT-AMANDSBERG -

Op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg, vlak bij de Dampoort, is vrijdagochtend een 10-jarige jongen gewond geraakt bij een ongeval onderweg naar school. Het gaat om het tweede ongeval op één week tijd in de wijk. “Zijn de steenwegen een oorlogszone misschien?”, klinkt het bij boze ouders.

Bert Staes en Simon Dekaezemaker

De Gentse politie kreeg vrijdag om 8.20 uur melding van een aanrijding op de Land Van Waaslaan. Een kind werd ter hoogte van het kruispunt met de Engelbert van Arenbergstraat aangereden door een auto. Het gaat om een jongen van 10 jaar oud die onderweg was naar school met de fiets.

Het slachtoffer werd naar het Az Sint-Lucas gebracht met de ambulance, maar verkeert volgens de eerste informatie van de politie niet in levensgevaar. Zijn verwondingen zouden meevallen, maar ter controle werd hij naar het ziekenhuis gebracht. (Lees verder onder de foto’s)

Het ongeval gebeurde op de Land Van Waaslaan: een jongen werd vrijdagochtend aangereden. ©  IF

De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar. ©  IF

Het is de tweede keer op één week dat de wijk aan Dampoort opgeschrikt wordt door een ongeval waarbij een minderjarige gewond raakte. Maandag werden twee meisjes van 12 jaar oud aangereden op het zebrapad op de Antwerpsesteenweg, toen ze onderweg naar school waren.

Het ongeval te veel, vonden ouders en buurtorganisaties toen al. Ze vragen onmiddellijke actie om de wijk veiliger te maken. “We hebben vaak het gevoel dat we elke dag ons leven riskeren met onze kinderen.” “Zijn de steenwegen een oorlogszone misschien?”, klinkt het vrijdag boos, na het nieuwe ongeval. “Wordt er van ons verwacht dat wij onze kinderen thuishouden?”

LEES OOK. “We riskeren hier elke dag ons leven met onze kinderen”: ouders trekken aan de alarmbel nadat meisjes aangereden worden

©  IF/FVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer