Volleybal Liga (V) Hermes Oostende

Goele Van Den Ouweland integreert zich vlot bij Hermes Oostende: “Charlotte Leys was mijn jeugdidool”

Goele Van Den Ouweland zette afgelopen zomer na vier seizoenen Michelbeke de stap naar Oostende. © Rudy Declerck

OOSTENDE -

Goele Van Den Ouweland (22, 1m82), één van de vier Gentse studenten bij Hermes Oostende, neemt het zaterdagavond met haar nieuwe club thuis op tegen de ongeslagen leider Asterix Avo Beveren. De receptie-hoekspeelster debuteerde de voorbije weken knap bij de groengelen.

Peter Rossel

Bij Gooik leerde Goele Van Den Ouweland naar het voorbeeld van haar zus Lotte volleyballen. Bij de eerste ploeg daar kwam ze uit in tweede divisie, de vierde reeks. Bij de keuze voor studies in Gent eindigde haar verhaal in Gooik. “Mijn jeugdtrainer van toen, Kris Van Snick (vandaag bij Asterix, red), linkte me aan Michelbeke, volgens hem een goede ‘instapploeg’. In mijn eerste seizoen daar speelden we de bekerfinale in het Antwerpse Sportpaleis. Als underdog verloren we na een superspannende match tegen Hermes Oostende, maar ik bewaar toch heel goede herinneringen aan die finale.”

Vorige zomer zette Van Den Ouweland de stap naar Oostende. “Voor mij is het een nieuwe uitdaging na vier jaar Michelbeke. Dit is ook een stap hoger. Dat zie je aan ploegmaats als Yana De Leeuw en Charlotte Leys, die mijn jeugdidool was. Ik heb haar nog niet verteld dat ik graag naar haar matchen bij de Yellow Tigers keek. Dat zij hier speelt, heeft zeker meegespeeld om naar Hermes te komen.”

Goele Van Den Ouweland is haar trainer-coach bij Michelbeke, Audry Frankart, heel erkentelijk. ”Dankzij die vier seizoenen bij hem sta ik nu hier in Oostende. Misschien ben ik niet de meest opvallende speelster op het veld. Zo krijg ik niet de volle prioriteit in het blok. Ik scoor niet de wauw-punten of de harde aanvallen, maar eerder de subtiele punten. Maar ik heb op alle vlakken nog wel groeimogelijkheden. Vooral in receptie kan er meer perfectie komen. Ik heb in het algemeen ook nog meer een gevoel van zekerheid en volwassenheid nodig. Ik ben pas 22 jaar, nog altijd jong.”

Zaterdag bekampt Goele Van Den Ouweland bij Asterix dus haar ex-Gooik-jeugdcoach Kris Van Snick. “Met Michelbeke zag ik hem ook al enkele keren terug. Telkens begroeten we mekaar, maar eens het spelleke begint, ligt de focus op het volleybal”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus