Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Voor Tiense ancien Jonas Bogaerts zijn alle ongemakken van de baan: “Ik heb meer dan mijn deel blessure gehad, maar voetbal op mijn 35ste nog altijd met veel goesting”

Jonas Bogaerts: “Ik wil graag eens een zes op zes halen.”  ©  Guy Meurs

KVK Tienen kijkt zaterdagavond middenmoter SK Heist, dat met een fraaie dertien op vijftien zwaait, in de ogen. Verdediger Jonas Bogaerts (35) herinnert zich dat hij in zijn lange carrière steeds met weinig punten terugkeerde uit de Kempen. Al is er hoop op een nieuwe kleine stunt. De recente riante 2-0-zege tegen THES zorgt voor een boost. Ook ziet Jonas dat het sinds een week of zes steeds veel beter draait.

René Beelen

In het verdedigende compartiment werpt Jonas Bogaerts zich op als een stevige pion met een rijke ervaring. Dat etaleerde hij nog in de voorbije clash met topper THES. Met zijn maats Hannes Meeus en Matisse Bergiers aan zijn zijde, hield hij de gevreesde topschutter Adriano Bertaccini in de greep waardoor THES weinig of niets kon klaarmaken.

Jonas Bogaerts kreeg zijn deel van de pech het voorbije jaar, maar staat nu te blinken. “Ik voel me goed in de verdediging al speelde ik in mijn lange carrière overwegend als verdedigende middenvelder”, vertelt hij. “Ik heb een goede klik met mijn medemaats. Dat ik rechts dicht aanleun bij mijn maats heeft ook te maken met de evolutie in het voetbal. Ik heb mijn plek gevonden. Mooi als je baas bent over de aanvallers zoals vorige week.”

Eerste zes op zes?

“Ik heb het voorbije jaar meer dan mijn deel gehad aan blessures”, zegt Jonas Bogaerts . “Eerst was er die slepende achillespeesblessure, vervolgens de schouder uit de kom en onlangs nog een neusbreuk met operatie. Maar al die ongemakken zijn verleden tijd. Ik ben blij dat ik me fysiek beter en beter voel. Als je dan zoals de voorbije zondag wint en de nul houdt, dan is dat heel mooi. Al ben ik 35, het geeft me veel moed om met veel goesting door te gaan en er alles voor de doen. Ik wil graag eens een zes op zes halen. Dat is dit seizoen nog niet gebeurd. Daarom moeten we in Heist uitpakken met een kleine stunt. De tegenstander hield vorige week topploeg Luik in bedwang. Het toont aan dat Heist iets in zijn mars heeft en we weten dat die ploeg in eigen huis ook sterk is. Van onderschatting zal zaterdag geen sprake zijn. Zelf voetballen we al vijf, zes weken beter dan in het begin van de competitie toen we ook met vele geblesseerden zaten. Nu iedereen fit is en Pieter Jochmans voor het eerst na een lange tijd weer op de bank zat, is de kern haast compleet en draait het beter. Uiteraard is de concurrentie groter en staat de coach voor moeilijkere keuzes. Als we op voorsprong kunnen komen, dan doen we een grote stap. Dat is zo in deze reeks. Ook tegen THES werd dat duidelijk. Het was te risicovol om tegen een topploeg voluit voor de aanval te kiezen, want dan is ze gevaarlijk in de omschakeling. Ook tegen Heist is voorzichtigheid geboden en is weer een goed georganiseerd blok neerzetten aan de orde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus