Vernieuwd bestuur geeft JOC Frontaal opknapbeurt: “Jeugdhuis moet warme plek zijn voor jongeren”

De jongeren van JOC Frontaal onthullen zaterdag hun opgefrist jeugdhuis op de Gierlebaan in Lille.  © RR

Lille -

Jeugdhuis Frontaal op de Gierlebaan in Lille onderging de voorbije maanden een opknapbeurt en heropent op zaterdag 26 november weer de deuren. “We willen nog meer aandacht besteden aan het milieu en energiezuiniger werken”, zegt Marieke De Peuter van JOC Frontaal.

Bart Van den Langenbergh

JOC Frontaal, het jeugdhuis in de oude melkerij op de Gierlebaan in Lille, sloot in augustus tijdelijk de deuren om enkele verbouwingen uit te voeren. Het jongerenlokaal kreeg een nieuwe vloer en nieuwe toog en de inkom en de toiletten werden opgefrist. Alle muren kregen een fris laagje verf. Het nieuwe bestuur liet als extraatje ook twee muurschilderingen aanbrengen in het jeugdhuis.

“We willen nog meer aandacht besteden aan het milieu en daarom energiezuiniger werken”, zegt Marieke De Peuter, secretaris van JOC Frontaal. “De oude lampen werden vervangen door ledlampen. Vanaf de heropening werken we met herbruikbare bekers. Het jeugdhuis wil een gezellige, warme plek zijn waar jongeren zich goed en thuis voelen. Het bestuur hoopt dat deze vernieuwingen bijdragen om dat doel te bereiken.”

De jongeren hebben samen met vrienden en kennissen zo veel mogelijk zelf de handen uit de mouwen gestoken. “JOC Frontaal kende lange tijd moeite om nieuwe bestuursleden te vinden, maar het bestuur gaf niet op. Hierdoor stonden nieuwe vrijwilligers in het bestuur op”, zegt Chiel Danckers (Inzet), schepen van Jeugd in Lille. “Deze jongeren investeerden net als hun voorgangers al heel wat tijd in het jeugdhuis. Met dat harde werk zorgen ze ervoor dat jongeren uit Lille en omgeving een jeugdhuis hebben om u tegen te zeggen. Het JOC oogt frisser en gezelliger en nodigt zichtbaar uit. Of het nu is voor een workshop, spelletjesavond of een fuif: het JOC is er voor iedereen. Elkaar leren kennen en leren omgaan met het uitgaansleven in eigen dorp is ideaal voor onze jongeren.”

Het vernieuwde jeugdhuis opent op zaterdag 26 november om 21u opnieuw de deuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus