Voetbal 3de provinciale C SV Everbeek

Hans Roos wil met SV Everbeek doorschuiven naar de middenmoot: “We boeken snel vooruitgang, maar het kan nog beter”

Hans Roos is al de derde coach van SV Everbeek dit seizoen: “Sinds ik heb overgenomen hebben we het puntentotaal meer dan verdubbeld, maar toch blijven we in de staart van het klassement hangen.” ©  RR

Brakel -

SV Everbeek boekte in Oudenhove (0-3) een deugddoende zege. Na een dramatische start, nul op vijftien, is men al aan de derde trainer toe. Na Gerd Uytterhaegen en Sam Bulcaen is het nu Hans Roos (56) zijn beurt om het schip te rechten.

Freddy De Geest

Everbeek boekte na vijf nederlagen op rij in Zottegem (2-3) een eerste succes, maar daarna stokte de motor opnieuw. Hans Roos, die actief is bij de middenbouw van Olsa Brakel, werd aangetrokken als coach. “Op Moerbeke-Geraardsbergen (4-1) was het mijn debuut. De puntendeling op Deftinge (2-2) was een opsteker, de nipte nederlaag tegen Horebeke (2-1) een ontgoocheling. Met de 0-3-winst in Oudenhove tonen we aan dat er vooruitgang is, maar ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Er is gewettigde hoop dat we voor Nieuwjaar de positieve lijn nog kunnen doortrekken. Na de korte break is er een verplaatsing naar Idegem, een thuismatch tegen KSK Zingem en een uitmatch tegen Sparta Bevere. Punten pakken is de opdracht”, zegt Hans Roos.

Roos is een Brakelaar, die in Moerbeke-Geraardsbergen woont. Er is ook een link met minivoetbalploeg San Siro Deftinge. “Tot mijn twintigste heb ik jiujitsu en judo gecombineerd met voetbal. Sinds vijf jaar ben ik trainer bij de jeugd van Olsa Brakel. Aangezien Everbeek op Olsa zijn thuiswedstrijden speelt, is dat mijn tweede thuis geworden. Bij de U19 geef ik er trainingen voor duelkracht. Mijn focus gaat nu vooral naar Everbeek. Ik detecteerde positieve signalen de voorbije weken, maar nu moeten we bevestigen. Er is voldoende potentieel aanwezig om een rustig seizoen te draaien. We hebben de inhaalbeweging ingezet, maar een slechte competitiestart draag je lang mee.”

Intensiteit als basis

Everbeek krijgt lovende commentaren, maar daar koopt het niet veel mee. “Dat men zegt dat we onder onze waarde staan geklasseerd is mooi, maar daar schieten we niets mee op. Sinds ik heb overgenomen hebben we het puntentotaal meer dan verdubbeld, maar toch blijven we in de staart van het klassement hangen. Eens een reeks neerzetten, is belangrijk wil men echt opschuiven naar de middenmoot. Tegen Oudenhove zag ik veel intensiteit. Dat moet de basis worden van het succes.”

Roos geniet het vertrouwen van het bestuur en kan rekenen op de steun van Birger Haillez, Peter Van Cauwenberghe en Joris Typens van de sportieve cel. “Indien we gespaard blijven van tegenslagen zal Everbeek snel zijn ware gelaat laten zien. Voorlopig mikken we niet hoger dan de middenmoot. De winst in Oudenhove zorgde voor een boost, maar er is meer nodig om te kunnen zeggen dat we nu echt vertrokken zijn”, toont Roos blijk van veel realisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus