Drie jongedames, drie gemeenten, een vereniging: Sara, Cynthia en Eline richten Ferm Rupel op

Sara, Cynthia en Eline lanceren Ferm Rupel. © rr

Hemiksem, Schelle, Niel -

Met originele activiteiten verbinding creëren tussen de inwoners van Hemiksem, Schelle en Niel. Met die ambitie starten Cynthia Kerremans (26), Sara De Laet (31) en Eline Van Reeth (33) een afdeling op van het landelijke netwerk Ferm.

Ferm is een vrouwennetwerk met breed aanbod van diensten en activiteiten. Over heel Vlaanderen telt het ongeveer 800 lokale groepen die verbinding willen creëren in hun dorp of stad. Dat inspireerde het damestrio voor een eigen afdeling.

“Vroeger waren we alledrie actief als leiding in de lokale jeugdbeweging”, vertellen de dames. “Dat is intussen al jaren geleden en we zochten iets om op regelmatige basis samen te komen, nieuwe mensen te leren kennen en samen leuke activiteiten te doen. Na een avondje op café kregen we het idee om zelf een groep op te richten. De visie van Femma sprak ons wel aan. Dat is net wat we ook willen bereiken.”

“Aangezien Ferm een vrouwennetwerk is, richten we ons in de eerste plaats op vrouwen, maar ook mannen zijn welkom. Je kan je inschrijven per activiteit of lid worden van Ferm Rupel en dan krijg je telkens korting op al onze activiteiten, alsook die van andere naburige Ferm groepen.”

Intussen hebben de dames al enkele activiteiten gepland. “Op 22 november gaan we cheerleaden en in december plannen we een kerstspecial waarbij je cadeaus op originele manier leert inpakken. Voor onze activiteiten kiezen we steeds voor verschillende locaties, met het oog op verbinding en samenwerking.”

Alle info op Ferm Rupel.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus