Boogbrug over Vliet ligt op zijn plaats

Met een kraan werd het gevaarte op zijn plaats gelegd. © rr

Schelle, Hemiksem -

De Benedenvliet achter het Kerkplein in Schelle was woensdag het decor van een spectaculaire operatie. De 42 meter lange en 36 ton zware stalen voetgangers- en fietsbrug werd in zijn geheel op zijn plaats gelegd.

De nieuwe brug zorgt vanuit Schelle voor de zwakke weggebruikers voor een veilige, rechtstreekse verbinding met de abdijsite in Hemiksem. De constructie, een ontwerp van het befaamde architectenbureau Ney+partners dat ook de de voetgangersbrug aan Park Spoor Noord op zijn conto heeft, is uitgevoerd in duurzaam en onderhoudsarm cortenstaal.

De komende maanden wordt de brug nog afgewerkt. De verwachting is om de constructie in het voorjaar 2023, ergens in april, te kunnen inwandelen.

“Het is een eerste van drie bruggen over de Vliet die voor een directere en veiligere verbinding zorgen en het zowel voor fietsers als wandelaars interessant maken. De twee andere bruggen verrijzen op het nieuwe fietspad langs de Bovenvliet waarvoor de plannen ook zijn goedgekeurd”, licht Rob Mennes (CD&V), burgemeester van Schelle, toe.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus