Vier kappers doen eindejaarsactie voor kwetsbare gezinnen

Margot, Valerie, Ruth en Robin geven een gratis knipbeurt voor wie het financieel moeilijk heeft. © RR

Rijkevorsel -

In samenwerking met het OCMW van Rijkevorsel engageren vier kappers uit de gemeente zich om een gratis knipbeurt te organiseren voor mensen die het op financieel vlak moeilijk hebben.

Margot Adriaenssens van kapsalon Hair by Margot coördineert de actie. Ze krijgt medewerking van haar collega’s Robin Bos, Ruth Herrijgers en Valerie Bitter. “De oorspronkelijke bedoeling was om een verwendag te organiseren voor de inwoners van Rijkevorsel die het niet breed hebben”, vertelt Margot. “Met een gratis knipbeurt, koffie en taart net voor de feestdagen. Mijn collega’s en ik stellen vast dat er gezinnen zijn die enkel de kinderen een knipbeurt geven en hun eigen kappersbezoek overslaan.”

“Voor een echte verwendag is de tijd te kort, maar we doen op 12 december een try-out met een gratis knipbeurt voor kinderen en volwassenen. We hebben gekozen voor een maandag, want dan sluiten de meeste kappers hun zaak. De bedoeling is om volgend jaar een locatie te zoeken waar zowel geknipt kan worden als waar een aanpalende ruimte is om iets te eten en te drinken.”

De inschrijvingen voor de gratis knipbeurt gebeuren via het OCMW en de maatschappelijk werkers. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus