Voetbal 1ste nationale Jong AA Gent

Emilio Ferrera blijft rustig na twee opeenvolgende nederlagen met Jong AA Gent: “We hebben een dubbele missie”

Emilio Ferrera zit met een kern die zich constant wil bewijzen: “Ik merk wel dat de jongens willen presteren, maar tegelijk focussen ze ook op hun eigen ontwikkeling. Zij willen ook zo snel mogelijk naar de A-kern.” ©  Nic Declercq

Gent -

Door twee nederlagen op rij moet Jong AA Gent de top vier even lossen. Toch maakt coach Emilio Ferrera zich niet meteen al te veel zorgen. “Ik lig er ook wakker van dat Salah het momenteel goed doet in de eerste ploeg. Dat is ook een van onze taken: jongens afleveren aan het eerste elftal. Die dubbele focus is eigenlijk onmogelijk, maar dit is niets nieuws voor mij”, aldus de Jong Gent-coach.

Stefan Smet

Ferrera kijkt eerst nog even terug op het duel op bezoek bij koploper Eisden. “Het was van onze zijde zeker geen goede wedstrijd. Anderzijds leverde de thuisploeg ook geen spectaculaire prestatie af. Onze doelman moest eigenlijk geen enkele redding uitvoeren. Het was niet goed genoeg, maar dat lag echt puur aan onszelf. Patro nam zelf geen initiatief. Wij deden dat wel, maar we brachten onvoldoende. Je merkt dat de match tegen Heist veel schade heeft veroorzaakt. Niet enkel verloren we die match, maar we zagen ook enkele jongens uitvallen met blessures. De Ridder en De Schrevel misten hierdoor de trip naar Eisden. Heist speelde geen voetbal en veroorzaakte veel schade. Eigenlijk betalen we hiervoor nog altijd de tol. Vergeet ook niet dat verschillende jongens nu ook nog altijd kampen met blessures en tegen een overbelasting aanhinken.”

Door de recente nul op zes tellen de Gentse beloften plots al acht punten minder dan de Limburgse leider. “Ik lig er ook wakker van dat Salah het momenteel goed doet in de eerste ploeg”, zegt Ferrera. “Dat is ook een van onze taken: jongens afleveren aan het eerste elftal. Dat is onze dubbele missie. We willen jongens opleiden, maar tegelijk ook een resultaat neerzetten in onze eigen competitie. Dat is natuurlijk soms wat frustrerend, want het is niet altijd mogelijk om die twee doelstellingen te combineren, maar dat is niets nieuws voor mij. Ik aanvaard het dan ook gewoon.”

Geen excuus

“Ik merk wel dat de jongens willen presteren, maar tegelijk focussen ze ook op hun eigen ontwikkeling. Zij willen ook zo snel mogelijk naar de A-kern. Die dubbele focus is eigenlijk onmogelijk. Kijk maar naar de resultaten van de RSCA Futures. Wellicht kampen ze daar met dezelfde problemen. Niet alle jongens trainen met ons door de week. Dat is geen excuus voor onze mindere resultaten, maar je kunt er niet omheen dat de tegenstanders enkel bezig zijn met de competitie.”

Komend weekend ontvangt het team van Emilio Ferrera de leeftijdsgenoten van Antwerp, die zelf ook net twee nederlagen lieten optekenen. “Natuurlijk willen we die match graag winnen, dat is altijd onze opdracht. We willen ook zoals altijd die zege koppelen aan goed voetbal. We zullen altijd het initiatief en de controle opeisen, dat zal ook tegen de Young Reds het geval zijn. Dat zit in ons DNA. We zullen hen zoals altijd goed analyseren. Al is de beeldkwaliteit van die wedstrijden vaak ondermaats. Die worden aangeleverd door de clubs. Dat is geen kritiek hoor, maar het is soms wat behelpen.”