Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate

Darko Van Rie stopte twee strafschoppen voor KVV Zelzate: “Met dank aan ploegmaat Thomas Zwart”

Na de aarzelende start van KVV Zelzate wil Darko Van Rie de goede reeks voortzetten tegen KFC Merelbeke. “Wij willen de positieve lijn doortrekken en de winst op zak steken.” © Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate ziet de thuismatch van zaterdag tegen KFC Merelbeke met vertrouwen tegemoet. De Kanaalploeg stak op het veld van Sparta Petegem een punt op zak en is aan een fraaie reeks van 18 op 24 toe. Bij winst komt Zelzate dicht in de buurt van de top vijf. Darko Van Rie stopte tegen Sparta Petegem twee strafschoppen en had een groot aandeel in de 2-2-puntendeling.

Johan Polet

“Bij de eerste penalty van Lorenzo Berwouts duwde ik de bal tegen de paal, waarna de rebound niet werd benut door de Spartanen”, blikt Darko Van Rie, de doelman van Zelzate, terug. “Bij de tweede strafschop van Berwouts werd ik geholpen door info van mijn ploegmakker Thomas Zwart. Hij kent Berwouts zeer goed en wist dat hij de tweede maal hard rechtdoor zou trappen. Ik koos bewust geen hoek en bleef in het midden van mijn doel staan. Het bleek de juiste keuze, want ik kon de harde knal keren. Het zou voor ons een zeer moeilijke wedstrijd geworden zijn indien een van die strafschoppen werd benut. Wij leidden na een goede eerste helft met 0-2 en kwamen enkele keren dicht bij een derde doelpunt. Wij maakten na de rust de fout om te ver in te zakken. We verzuimden de rust in de ploeg te bewaren en ons voetballend vermogen aan te spreken. Dit was na negentig minuten tegen de kampioen voor ons een gewonnen punt, maar we moeten uit deze partij onze lessen trekken. We haalden in de tweede helft niet meer ons beste niveau. Dit is een werkpunt voor de komende duels.”

“We hebben na onze matige competitiestart de koppen bij elkaar gestoken”, weet Van Rie. “We hebben ons toen als groep een cruciale vraag gesteld. Gingen we voor de rest van het seizoen degradatievoetbal spelen of zouden we het tij keren en punten pakken? Iedereen heeft vanaf dat moment zijn taken voor tweehonderd procent uitgevoerd en is nog gedisciplineerder gaan spelen. De concurrentie is groot, waardoor de coach veel alternatieven heeft.”

Geen onderschatting

“Reken maar dat we Merelbeke niet zullen onderschatten”, is Van Rie duidelijk. “Die ploeg won enkele weken geleden met 1-3 bij Jong Cercle en verloor eervol met 1-0 bij leider Eendracht Aalst. Wij willen de positieve lijn doortrekken en de winst op zak stoppen. We sloten vorig seizoen de competitie af op de zesde plaats. Het is onze ambitie om minstens even goed te doen in een kwalitatief sterkere en grotere reeks met achttien teams. We mogen ons tegen Merelbeke niet laten verrassen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus