E313 richting Antwerpen volledig versperd na botsing tussen vrachtwagens en auto

© BFM

Zandhoven -

Door een ongeval in Massenhoven is de E313 richting Antwerpen volledig versperd. Het gaat om een botsing tussen twee vrachtwagens en een auto. Een bestuurder raakte daarbij lichtgewond, maar door de takelwerken zal de snelweg toch enige tijd grotendeels afgesloten blijven. Vanaf de afrit Herentals-West is een omleiding voorzien.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur op de E313 richting Antwerpen. “In Massenhoven kwam het tot een aanrijding tussen twee vrachtwagen en een auto”, vertelt Sandra Eyschen, woordvoerster van de federale politie. “De bestuurder van de wagen heeft veel geluk gehad en raakte slechts lichtgewond. Zowel de auto als de vrachtwagens zijn zwaar beschadigd en moeten worden getakeld.”

Door het incident zijn alle rijstroken op de E313 richting Antwerpen versperd, wat zorgt voor zware verkeershinder. Omdat ook de vrachtwagens getakeld moeten worden, verwacht de politie dat de afsluiting nog enige tijd zal duren. “Onze ploegen doen hun best zo snel mogelijk een rijstrook vrij te maken”, zegt Eyschen.

Omleiding

Het verkeer moet momenteel de snelweg verlaten via afrit 20 Herentals-West. Daar is een omleiding voorzien tot de oprit 19 Massenhoven, waar bestuurders de snelweg weer kunnen oprijden.

Voor het verkeer op lange afstand raadt het Vlaams Verkeerscentrum om te rijden via Brussel. Wie vanuit de Kempen naar Antwerpen wil, wordt aanbevolen de E34 via Turnhout te nemen.

©  BFM

©  BFM

©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer