Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Ben Bogaert heeft met Olsa Brakel iets goed te maken in Gullegem: “Geen verklaring voor waarom we buitenshuis meer punten pakken”

Ben Bogaert (rechts) kijkt met Olsa Brakel nog niet achteruit, maar: “Een paar driepunters voor de jaarwisseling zijn welkom.” © Geert De Rycke

Oudenaarde -

Olsa Brakel liet tegen buur KSV Oudenaarde een tweede gelijkspel op rij optekenen. Na de winst in Erpe-Mere zit de ploeg van coach Fanno Nijst aan drie wedstrijden op rij zonder verlies. Zaterdag speelt Olsa in Gullegem tegen een ploeg die twee puntjes en plaatsjes minder telt dan Brakel.

Freddy De Geest

Olsa Brakel liet tegen Oudenaarde (1-1) dit seizoen een vijfde gelijkspel optekenen. “De puntendeling tegen Oudenaarde was een ontgoocheling. Het spelniveau was goed, maar we versierden te weinig kansen”, zegt Ben Bogaert (25), de verkeersregelaar op het Brakelse middenveld. “Het was een match aan een hoge intensiteit en met veel duelkracht. Fysiek was dit wel een best pittige derby. Dat we na de uitsluiting van Jérome Mezine voor niet meer gevaar konden zorgen, was een minpunt. We hebben met elf tegen tien gewoon veel te weinig kansen gecreëerd en daar moeten we aan werken.”

Volgende week woensdag speelt Olsa de eerder door de mist stilgelegde wedstrijd tegen Jong Cercle. “De wedstrijden volgen elkaar in versneld tempo op. Dat is ver van ideaal voor werkmensen”, zegt de bediende bij Fluvius, die aan het bouwen is en ook daar energie moet insteken. “FC Gullegem liet een twee op twaalf optekenen, maar daar mogen we ons niet op blind staren. Iedere wedstrijd heeft een ander verhaal. Ze speelden 3-3 op Lokeren-Temse en verloren met het kleinste verschil van Wetteren en Zelzate. Die cijfers tonen aan dat het een ploeg is met kwaliteit. Van vorig seizoen heb ik onthouden dat het een moeilijke tegenstrever is. In deze reeks zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Win je twee keer, dan spring je naar de linkerkolom. Trek je twee keer aan het kortste eind, dan komt de kelderverdieping piepen. Achteruitkijken doen we zeker niet, maar we beseffen wel dat nog een paar driepunters voor de jaarwisseling welkom zijn.”

Geen ander spelsysteem

Olsa sprokkelde tot nu toe buitenshuis (acht punten) meer punten dan op het vertrouwde kunstgrasveld (zes punten) in Brakel. “We wonnen in Wetteren en in Erpe-Mere en thuis van leider Eendracht Aalst. Hoe het komt dat we buitenshuis beter uit de verf komen, weet ik niet. Het is niet omdat we buitenshuis een ander spelsysteem hanteren. Dat het in uitwedstrijden beter lukt, dan voor eigen volk stoort me wel. In Gullegem willen we de ongeslagen reeks verder zetten, maar het liefst met een driepunter. Eens een mooie reeks neerzetten is ons streven, maar die intentie hebben veel ploegen op dit ogenblik”, besluit Bogaert het gesprek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus