Vrijwilligster, koor en dierenvoedselbank genomineerd voor Wilrijkse Geitetrofee

Lydia Baeck en de Geitetrofee. © Jan Van der Perre

Wilrijk -

Solidariteitskoor Frappant, vrijwilligster Lydia Baeck en dierenvoedselbank Poezewoef zijn genomineerd voor de Wilrijkse Geitetrofee. Daarmee bekroont het district elk jaar een verdienstelijke inwoner of vereniging. De Wilrijkenaren kiezen de winnaar tijdens de Kerstdrink van het district op zaterdag 10 december.

LEES OOK. Lydia Baeck bezoekt elke maand veertig eenzame mensen: “Het maakt me emotioneel, maar ik doe het zo graag”

Het district had een oproep gelanceerd aan de inwoners om personen, groepen of verenigingen te nomineren die zich voor Wilrijk en zijn bewoners inzetten. Uit de ingezonden kandidaturen selecteerde een jury drie genomineerden.

De eerste is Lydia Baeck (86) uit het Valaar. Baeck bezoekt maandelijks tientallen eenzame mensen voor een goeie babbel. Lydia is vrijwilliger bij organisaties zoals Warme Buurt Wilrijk en doet haar vrijwilligerswerk na al die jaren nog altijd even graag.

De tweede genomineerde, dierenvoedselbank Poezewoef, helpt dierenbaasjes die het financieel moeilijk hebben met voedselpakketten voor hun huisdier. De organisatie springt ook bij in onder meer het castreren, steriliseren en chippen van huisdieren.

Tot slot is er solidariteitskoor Frappant, een organisatie dat zingt onder het motto “een stem voor de stemlozen. Het solidariteitskoor geeft optredens waarmee het goede doelen steunt in binnen- en buitenland.

De stemming en de uitreiking van de Geitetrofee gaan door tijdens de Kerstdrink op zaterdag 10 december 2022 tussen 14u. en 16u op de Bist. (svo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus