“Ik heb geroepen en gevloekt”: foodtruckchef verjaagt gewapende overvallers die pistool “op 30 centimeter” van zijn hoofd houden

Buliman Metoski werd overvallen door drie mannen, maar liet zich niet kisten. © if

Nazareth -

Buliman Metoski (37) van foodtruck M Buli heeft er een akelige nacht op zitten. De man stapte rond 21.45 uur uit zijn foodtruck nabij de sporthal van Nazareth en werd geconfronteerd met drie mannen die schuilden in de carport van een naburig huis. Eén van hen was gewapend. “Hij hield zijn pistool op 30 centimeter van mijn hoofd”, zegt Metoski.

Ruben De Keyzer

“De drie mannen zaten goed verstopt, ik weet niet of ze het op mij of op de woning gemunt hadden”, zegt Metoski. “Maar toen ik hen opmerkte, kwamen ze op me af. Een van hen had een pistool in de handen. Ze dreigden, vroegen om geld, maar ze hebben niets gekregen. Ik weigerde mijn foodtruck binnen te gaan, en zei dat ik geen geld bij me had. En dat was ook waar, de meeste mensen betalen met bancontact of Payconiq, niet met cash.”

De overvallers moesten echter niet weten van zijn uitleg en begonnen op hem te schelden. En Metoski, die scheldde harder. “Ik ben beginnen roepen en vloeken”, zegt de pastachef. “Ze probeerden me vast te houden maar ik liet me niet doen.”

“Hopelijk zijn er beelden”

De boeven zagen dat Metoski niet snel zou zwichten en zetten het op een lopen. “Of ik bang was? Natuurlijk. Maar ik was ook kalm, toch op het moment zelf. Achteraf voelde ik mijn lijf harder reageren op wat er was gebeurd.”

Eens bekomen, verwittigde hij de politie en ging te rade bij de buren. “Enkele van hen hebben camera’s, dus hopelijk zijn ze daar te zien.”

Veel tijd om te bekomen had Metoski niet, want een dag na de overval is hij weer aan het werk. “Ik doe catering op een bedrijfsfeest”, zegt hij. “Ik ga wel een beetje later zijn, maar het zal lukken. Het is voorbij en niemand is gewond geraakt. Meer valt er niet over te zeggen.”

De politie Schelde-Leie bevestigt melding van de overval te hebben ontvangen, maar kan voorlopig niets kwijt over de zaak. Er werd een onderzoek opgestart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus