‘Let it goal, let it goal, let it goal’: Duivelse sfeer tussen kerstbomen en winterse attributen

Duivelsgekte in Zottegem. © Pieter De Valkenaere

ZOTTEGEM -

In Zottegem bevond het hoogtepunt van de Rode Duivelsgekte zich in een grote tent op het Marktplein.

Pieter De Valkenaere

De mooi versierde tent was oorspronkelijk enkel bedoeld voor de kerstmarkt, vanaf december, en het carnaval en de nieuwjaarsdrink van de stad Zottegem in januari. De versiering deed dan ook vooral aan Kerstmis en winterse sferen denken, maar de organisatie deed voldoende inspanningen om ook onze nationale driekleur her en der te verspreiden en zo werd het een gezellige plek om het voetbal op groot scherm te volgen.

Tegen de aftrap liep de tent helemaal vol, goed voor honderden supporters die – hoewel minder uitgedost dan tijdens het zomerse WK, vier jaar geleden, en het EK van twee jaar geleden – hun fanatieke zelve waren.

Fréderique uit Zottegem, bijvoorbeeld. “Ik heb pas op het laatste moment beslist om te komen”, zegt die terwijl hij het scherm geboeid in de gaten blijft houden. “Eerst was ik van plan om thuis kijken, maar toen ik de Duivels zag opwarmen voor de wedstrijd, kon ik me toch niet meer houden. (lacht) Ik ben op mijn fiets gesprongen en hierheen gereden. En ik heb er geen spijt van. Het is hier gezellig en het is toch altijd leuker om in de menigte naar het voetbal te kijken.”

Dankzij voldoende tricolore attributen en accenten werd de tent herschapen in Duivelse sferen. ©  dvp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus