Verkeerslessen in rondreizende Mobibus voor leerlingen buitengewoon onderwijs

In de Mobibus maken leerlingen van het buitengewoon onderwijs aan de hand van quizvragen en spelopdrachten kennis met thema’s zoals zichtbaarheid, gedrag en attitude in het verkeer en de risico’s van de dode hoek. © IF

ZOTTEGEM -

Leerlingen van het buitengewoon onderwijs in Zottegem krijgen deze week verkeerslessen in de Mobibus. Dat is een rondreizende, interactieve tentoonstelling over mobiliteit en verkeersveiligheid, specifiek toegespitst op het buitengewoon onderwijs.

Pieter De Valkenaere

De Mobibus is een project van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde in samenwerking met Stad Zottegem. Hij staat deze week op de parking Bevegemse Vijvers en krijgt daar bezoek van de leerlingen van de Bernadetteschool in Grotenberge en de Sint-Franciscusschool in Velzeke die er op een praktische en ervaringsgerichte manier aan de slag zullen gaan met verkeerseducatie.

“Aangezien er vanuit het buitengewoon onderwijs heel wat vraag was naar een specifiek initiatief om de verkeerslessen te ondersteunen, werd de Mobibus volledig afgestemd op leerlingen uit deze doelgroep, en wordt er rekening gehouden met hun specifieke behoeften”, zegt schepen van Mobiliteit Cynthia Van Den Steen (N-VA).

“Voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs is het bovendien moeilijker om zelfstandig ervaring op te doen in het verkeer. Vaak worden zij onder begeleiding of met georganiseerd vervoer naar school gebracht. Daarom wordt ingezet op een educatieve aanpak die zo dicht mogelijk aansluit bij de leefwereld van de leerlingen. We nemen als stad met veel plezier deel aan dit waardevol project van de VSV.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus