Straatovervaller achter de tralies

© Jan Van der Perre

Turnhout

Afgelopen maandag verspreidde de lokale politie Turnhout via haar socialemediakanalen een opsporingsbericht met harde beelden van een brutale straatroof in de buurt van het station in Turnhout, vorig weekend.

Op die manier hoopte de politie de verdachte, die duidelijk herkenbaar op te beelden te zien was, te kunnen identificeren. Met succes, want amper twee uur na het verspreiden van de beelden, kon de verdachte dankzij een aantal tips al worden geïdentificeerd.

Met die tips gingen de onderzoekers aan de slag en zo kon maandagnacht al een 26-jarige verdachte worden opgepakt. De man werd dinsdagochtend verhoord en heeft zijn betrokkenheid bij de feiten toegegeven. Hij is woensdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en die heeft de man aangehouden.

De lokale politie Turnhout maakt, in samenspraak met het parket, al langer gebruik van sociale media om misdrijven op te helderen of verdachten te identificeren en was enkele jaren geleden één van de proefprojectzones in de regio om opsporingsberichten via sociale media te verspreiden.

Die berichten op sociale media zorgden er al verschillende keren voor dat de politie misdrijven kon ophelderen of belangrijke informatie kreeg van burgers die het onderzoek in een stroomversnelling bracht. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus