Zes brandweerkorpsen organiseren fakkeltocht voor het goede doel

Na drie jaar is er weer een fakkeltocht in Merksplas-Kolonie. © Mia Uydens

Merksplas, Hoogstraten, Rijkevorsel, Beerse, Lille

In Merksplas-Kolonie kan jong en oud op zaterdag 26 november meewandelen met een fakkeltocht ten voordele van Stichting De Kleine Strijders.

Het gaat om een initiatief van de brandweerposten van Rijkevorsel, Lille, Merksplas, Beerse, Hoogstraten en Meerle. De eerste fakkeltocht drie jaar geleden bracht meer dan 4.000 euro op. Door het coronavirus kon er twee jaar geen wandeling met fakkels plaatsvinden, maar nu nemen de brandweerkorpsen de draad weer op. De fakkeltocht met afstanden van 5 en 8 kilometer wordt gehouden tussen 18 en 23u, met vertrekpunt aan de Open Schuren in Merksplas-Kolonie. Deelnemers boven de 12 jaar betalen 7 euro en krijgen daarvoor ook een fakkel. Voor kinderen onder de 12 jaar kost deelname 5 euro, dat is uit veiligheidsoverwegingen zonder fakkel. Vooraf en na de wandeling kan je iets drinken.

De opbrengst van de fakkeltocht gaat naar stichting De Kleine Strijders uit Hoogstraten. Die wil het verblijf van kinderen en hun ouders in het ziekenhuis aangenamer maken. Elk ziek kind krijgt een speelgoedpakket en voor de ouders staat er een setje met badkamerspulletjes klaar. (ram)

www.hvztaxandria.be/fakkeltocht

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus