Slagen aan zus en agent in het gips: twintiger met lang strafblad riskeert opnieuw zes maanden cel

©  shutterstock

WAREGEM -

De 26-jarige Thibauld V. uit Waregem vergaarde ondanks zijn jonge leeftijd toch al een behoorlijk strafblad. Nu moet hij zich opnieuw verantwoorden voor slagen aan zijn eigen zus en smaad en geweld tegenover liefst vier politieagenten. V. riskeert zes maanden cel en 400 euro boete.

Jonathan Folens

Op 17 juli kwam de beklaagde te weten dat zijn zus op bezoek was bij zijn toenmalige partner en dat was niet naar zijn zin. “Toen hij bij de woning aankwam, weigerde zijn zus hem binnen te laten. Er ontstond wat duw- en trekwerk bij het tuinpoortje, dat V. uiteindelijk in zijn gezicht kreeg. Daarop werd hij razend en gaf hij zijn zus een vuistslag in haar gezicht. De politie kwam ter plaatse, maar de man was volledig buiten zinnen en onder invloed van drugs en alcohol. Op het politiekantoor moest hij naar de grond gebracht worden om hem te kunnen boeien. Hij schopte wild in het rond en verweet de agenten voor al wat vies en lelijk is.”

Een van de agenten die een schop moest incasseren, moest in het gips en was 75 dagen werkongeschikt.

“Mijn cliënt wou zich herpakken na een eerdere celstraf, maar dit is maar een paar maanden gelukt. Als hij drinkt of drugs neemt dan ontwaakt de duivel in hem. In de cel laat hij zich daarvoor begeleiden nu.”

Vonnis op 21 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus