“Niemand werd verplicht”, toch krijgt organisator seksfeestjes geen strafvermindering

©  shutterstock

Kuurne/Gent/Nazareth/De Pinte/Wetteren -

Een man (40) uit Kuurne is ook in beroep veroordeeld tot één jaar cel voor het organiseren van tientallen seksfeestjes in hotels in de Gentse rand. Wel verklaarde het hof minder winst verbeurd.

Olivier Scheir

Een kleine tien jaar lang werden de feestjes georganiseerd in daghotels in Wetteren, Nazareth en De Pinte, soms verschillende per dag. Via een anonieme brief kwam dat aan het licht.

De man plaatste niets aan de verbeelding overlatende advertenties waar mannen op af kwamen. Bij een gangbang betaalden mannen 150 euro voor seks zonder condoom, 130 euro met. De Gentse rechtbank veroordeelde de man tot één jaar cel met uitstel en 28.000 euro boete, gedeeltelijk met uitstel. Zo’n 82.000 euro winst moet hij terugbetalen. Maar in beroep meende zijn advocaat, Joris Van Cauter, dat het slechts om een 40-tal feestjes ging in die tien jaar. “Steeds ook met respect voor de dames, niemand werd verplicht!”

In januari 2020 viel de politie op een feestje in een hotel in Wetteren binnen, maar deed zich eerst voor als klant. Pas binnen, maakten de agenten zich bekend. Daarom vond Van Cauter dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken door die procedurefout. Maar het hof oordeelde dat de huiszoeking toch wettig was. Een werkstraf die in beroep werd gevraagd, vond het hof dan weer ongepast. Het bevestigde de straf van één jaar, maar liet de verbeurdverklaring van 82.000 euro wel dalen naar 30.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus