Sporting Charleroi straft eigen fans na wangedrag tegen KV Mechelen

©  BELGA

Een deel van de ultrasupporters van Sporting Charleroi is gesanctioneerd door haar eigen club. Dat maakte supportersgroep ‘Storm Ultras 2001’ bekend op haar Facebookpagina. De fans zorgden voor de stopzetting van het competitieduel tegen KV Mechelen door het gooien van rookbommen op het veld.

Bron: BELGA

“De groep Black & White Storm Ultras zal de komende twee thuiswedstrijden en de komende drie uitwedstrijden van Sporting Charleroi niet mogen bijwonen”, zo klonk het. Het gaat om 100 tot 120 fans. In totaal bestaat de supportersgroep uit zo’n 500 personen.

Op 12 november werd het duel tussen Charleroi en KV Mechelen, op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League, definitief stopgezet in de 67e minuut nadat supporters van de thuisploeg het veld een derde keer met vuurwerk bekogelden. In de eerste helft was de partij al twee keer stopgezet. Charleroi leidde op het moment van definitieve stopzetting met 1-0.

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, gaf al aan dat de Carolo’s zich mogen verwachten aan een boete van 50.000 euro van de Pro League en disciplinaire sancties van de Belgische voetbalbond (KBVB). Meestal wordt een club die verantwoordelijk is voor een definitieve stopzetting van een wedstrijd gestraft met een forfaitnederlaag. Mogelijk volgen er ook een of meerder wedstrijden achter gesloten deuren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer