Voetbal 2de provinciale A FCG Sint-Laureins

Gert-Jan Lameire legt met FCG Sint-Laureins FC Destelbergen aan banden in topper: “Puntje als verjaardagscadeau”

Gert-Jan Lameire kwam over van FC Kleit: “Ik heb niet getwijfeld toen Sint-Laureins bij mij kwam aankloppen.” ©  Marc Van Hecke

Sint-Laureins -

In tweede provinciale A deed FC Latem een uitstekende zaak. De leidersploeg won met 0-2 bij FC Assenede, terwijl beide achtervolgers FC Destelbergen en FCG Sint-Laureins in een onderling duel de punten deelden. De topper eindigde op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor zij nu een achterstand van vier punten op de leider hebben.

Johan Polet

“We waren op onze hoede voor deze moeilijke uitwedstrijd”, zegt de 32-jarige centrale verdediger Gert-Jan Lameire (Sint-Laureins). “Destelbergen zette vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk op onze defensie. Wij plaatsten hier een blok tegenover en speculeerden op kansen vanuit de omschakeling. Een doelpunt van onze topschutter Quinten De Muer werd afgekeurd. Hij stond na een blessure voor het eerst in drie weken opnieuw aan de aftrap. We moesten in de tweede helft verder zonder Niels Crommen, die geblesseerd aan de kant bleef. Jef De Lust verhuisde hierdoor van het middenveld naar de rechtsachter. We kregen het nadien moeilijker tegen een opponent met veel individuele klasse. We bleven dankzij een grote vechtlust en een goede doelman Anthony De Muer overeind. Dit is een gouden punt in een hoogstaande topper. Het was zondag mijn verjaardag, waardoor ik extra van dit puntje heb genoten.”

“We zijn fier met ons parcours in de voorbije drie maanden. We behaalden 29 punten op 36 en verloren enkel van Latem. Sint-Laureins heeft in vergelijking met vorig seizoen veel gewonnen aan kracht, voetballend vermogen en efficiëntie. Ik denk dat de titelstrijd tussen de huidige top drie van de rangschikking zal gaan. Het zal tot het einde van het seizoen een spannende bedoening blijven. De druk bij Destelbergen en Latem om te promoveren is groter dan bij ons. Bij Sint-Laureins mag alles, maar moet er niets. We focussen ons nu op de thuismatch van zaterdag tegen VK Knesselare dat als promovendus al heel wat puntjes heeft verzameld. We mogen geen steek laten vallen.”

Niet getwijfeld

“Ik ben in het tussenseizoen overgekomen van FC Kleit, waarmee ik vorig seizoen de titel in tweede provinciale heb behaald. Ik beleefde er vijf mooie jaren en zette vorig seizoen de kroon op het vele werk. Ik heb niet getwijfeld toen Sint-Laureins bij mij kwam aankloppen. Ik ben opnieuw in een ambitieuze ploeg terechtgekomen die wil meespelen voor een plaats in de eindronde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus