Hove bevriest grote bouwprojecten in open ruimte voor de opmaak van toekomstplan

© atv

Hove -

De mogelijke ontwikkeling van grote bouwprojecten in Hove wordt door het gemeentebestuur op pauze gezet. Het moet de gemeente tijd geven om een uitdagend toekomstplan voor Hove uit te werken op het vlak van onder andere ruimtelijke ordening en mobiliteit.

Filip Spoelders

Schepen van Omgeving Wim Bollaert (Fan van Hove) legt uit: “Ik hoor al heel lang iedereen hetzelfde stellen: open ruimte en groen bewaren. Dit is een eenvoudige strijdleuze, maar niet zo simpel in uitvoering. Daardoor bleef de actie altijd wat uit. Daar komt nu verandering in. Door onze beslissing maken we duidelijk dat we grote projecten bevriezen nu we aan de vooravond van een ruimtelijk beleidsplan staan.”

Coveliers Noord en Zuid

Concreet gaat het onder andere om de sites Coveliers Noord en Zuid en Lege Veldkant Zuid die de gemeente in het verleden als strategische sites heeft aangeduid. “Deze gaan deel uitmaken van ons beleidsplan Ruimte. Het is niet aangewezen om vlak voor de opmaak van zo’n belangrijk plan voor deze domeinen beslissingen te gaan nemen.”

Naast ruimtelijke ordening zal dit plan nog meerdere lijnen uittekenen voor gans Hove. Ook de mobiliteit en blauwe en groene verbindingen zullen aan bod komen. “Dit plan moet er boenk op zijn. Daarom zullen we een breed participatieproject uittekenen voor onze inwoners. Hiervoor gaan we een communicatiebureau onder de arm nemen.”

Dat participatietraject zal begin 2023 van start gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus