Duitse tennisbond bereid ‘verbannen’ Boris Becker terug in dienst te nemen na gevangenisstraf

©  Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/

De Duitse tennisbond (DTB) staat ervoor open op Boris Becker opnieuw in de armen te sluiten eens hij zijn gevangenisstraf in het Verenigd Koninkrijk heeft uitgezeten. De drievoudig Wimbledon-laureaat zag zichzelf eind april veroordeeld worden tot 2,5 jaar achter de tralies nadat hij 2,5 miljoen pond had achtergehouden.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Volgens de Britse wet zou hij eind juli 2023 voorwaardelijk vrij kunnen komen, maar er gaan ook berichten de ronde dat hij nog eerder uitgezet kan worden naar zijn geboorteland Duitsland.

Toch lijkt de bond geen graten te zien in de vergrijpen van Becker. Dirk Hordorff, de vicepresident van de DTB, vertelde woensdag aan Sport Bild dat “niets tegen hem spreekt om opnieuw een functie op te nemen als hij zijn straf heeft uitgezeten.” De 55-jarige Becker stond eerder al aan het hoofd bij de Duitse tennisbond van 2017 tot 2020.

In zijn actieve spelerscarrière won de Duitser zes keer een Grand Slam. Enkel Roland Garros wist hij niet te winnen. Recenter was hij van 2013 tot 2016 hoofdcoach van Novak Djokovic.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer